» » Дуальне навчання студентів-фінансистів

Дуальне навчання студентів-фінансистів

Дата: 13-02-2023, 09:40 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти 2-4 курсів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» освітньо-професійної програми «Банківська справа» проходили навчання за дуальною формою.

Студенти груп ФБС-21, ФБС-31, ФБС-41 факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету у межах дуальної освіти відвідали:

  • АТ АКБ «Львів» у місті Тернополі. Керівник установи Микола Семчишин розглянув із молоддю тему кредитування бізнесу у західному регіоні України. Під час спілкування студенти активно обговорили основні кредитні операції, які надає банківська установа. Консультантка бізнес-клієнтів Наталія Петрук обговорила тему особливостей роботи з фізичними особами банківської установи;

-        Академічне відділення АТ «Райффайзен Банк» у місті Тернополі. Керівник з роздрібного бізнесу Віталій Володимирович Галан розповів про роботу відділення АТ «Райффайзен Банк» з роздрібним бізнесом, розкрив особливості надання послуг клієнтам-фізичним особам;

- АТ КБ «ПриватБанк» у місті Тернополі. Директор Відділення № 3 АТ КБ «ПриватБанк» Андрій Назарків обговорив «Особливості функціонування АТ КБ «Приватбанк»;

-        АТ «Правекс банк». Директор Відділення «Тернопільська обласна дирекція АТ «Правекс банк» Світлана Петричкович ознайомила студентів з особливостями функціонування іноземного банку в Україні на прикладі АТ «Правекс банк».

Світлана Іванівна зазначила, що у 2008 році АТ «Правекс банк» став частиною групи  Інтеза Санпаоло (Intesa Sanpaolo), провідної банківської групи в Єврозоні, яка є лідером в Італії в усіх сферах бізнесу (роздрібний, корпоративний та управління активами).

Група Інтеза Санпаоло є провідним банком в Італії та одним з найнадійніших та найприбутковіших банків в Європі. Він пропонує послуги комерційного, корпоративного та інвестиційного банкінгу, послуги щодо управління активами та страхові послуги.

Використовуючи найкращі практики та міжнародну присутність Групи Intesa Sanpaolo, АТ «Правекс банк» пропонує інноваційні рішення для корпоративних клієнтів щодо депозитів, кредитів, міжнародних платежів та грошових переказів. Серед основних продуктів для роздрібних клієнтів АТ «Правекс банк» – іпотечне кредитування, карткові продукти та пакети карткових кредитних послуг, зокрема «Фамільний».

Світлана Іванівна охарактеризувала практичні аспекти роботи відділення «Тернопільська обласна дирекція АТ «Правекс банк», яке надає ввесь спектр банківських послуг роздрібним і корпоративним клієнтам, і дала відповіді на запитання студентів щодо процентної політики, карткових продуктів Банку;

  • зустрілися представником банківського сектору Павлом Анатолійовичем Дураєм, який очолює посаду головного фахівця з кредитування малого корпоративного бізнесу відділення № 1 АТ «Перший український міжнародний банк» у місті Тернополі. Були обговорені актуальні проблеми організації кредитування корпоративного сектору та реалізації урядової Програми «Доступні кредити 5-7-9 %». Висвітлені основні моменти, які обумовлюють кредитні ризики банку в умовах воєнного стану;

У ході спілкування із банківськими працівниками викладачі кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу факультету фінансів та обліку ЗУНУ обговорили можливості подальшої співпраці.

Висловлюємо вдячність усім банківським працівникам, які поділилася своїми практичними знаннями і досвідом з нашими студентами, відповіли на численні запитання викладачів і студентів.

З нетерпінням чекаємо на наступні зустрічі!