» » Студенти ФФО – фіналісти Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності

Студенти ФФО – фіналісти Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності

Дата: 13-02-2023, 09:46 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Активність, наснага до нових знань та прагнення до перемог - ось головні принципи студентів Західноукраїнського національного університету! То ж і не дивно, що в черговий раз молодь нашого університету виборює призові місця, отримує першість!

Довідавшись про можливість взяти участь у Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності «FinCup-2022», студенти факультету фінансів та обліку, з характерним для них ентузіазмом та запалом, радо взялися до підготовки.

У найкоротші терміни було сформовано команду «Фінансисти з Файного міста». Учасники: Анна Михалік – студентка групи ФФ-41 (капітан команди), Ростислав Терлецький – студент групи ФФ-41, Вікторія Савчук – студентка групи ФФ-42, Віталія Юрчишин – студентка групи ФФ-21, Катерина Зубик – студентка групи ФБС-21 і Аліна Пізнюр – студентка групи ФБС-21. 

Турнір проходив у три етапи.

Перший – тестування учасників команд. Проводився у системі LMS Moodle на базі серверів Каразінського університету. Лідируючи за результатами тестування, наші юнаки та дівчата увійшли до десятки команд із найбільшою кількістю набраних балів та пройшоли у другий тур.

На другому етапі 10 команд підготували творчі роботи. Студенти-фінансисти презентували тему «Фінансова культура та її значення для розвитку суспільства», учасники опрацьовували інформацію, розміщену у бібліотеках та на інтернет-ресурсах, а також зробили репортажі з різних країн світу, зокрема Італії, Німеччини, Австрії та США щодо характерних особливостей фінансової культури у цих країнах. Відеоролик наших студентів отримав найбільшу кількість балів від членів журі, тож за результатами «Фінансисти з Файного міста» посіли перше місце.

 На третьому етапі 5 команд-фіналістів представляли доповіді і відповідали на запитання членів журі. Молодь Західноукраїнського національного університету якнайкраще проявила себе, продемонструвавши ґрунтовні знання та обізнаність, вразила усіх креативом, отримала щирі овації та захоплені відгуки професійного журі. Відтак у підсумку команда ЗУНУ «Фінансисти з Файного міста» виборола почесне друге місце у фіналі конкурсу.

«Ми – фіналісти, і це чудово! Конкурс став для нас не просто можливістю проявити себе. Він, безумовно, поглибив наші знання з фінансової грамотності, а також дав змогу зміцнити дружбу і розвинути товариськість у стінах університету, адже, в першу чергу, це була командна робота! Ми та наші викладачі-наставники стали справжнім міцним колективом», – переконані конкурсанти.

«Тому з неймовірним почуттям гордості за наш університет хочемо висловити вдячність за всебічне сприяння, вболівання і допомогу у підготовці до турніру ректору університету, професору Андрію Крисоватому і декану факультету фінансів та обліку, доценту Андрію Кізимі. Ми завжди пам’ятатимемо фахові поради і неоціненний досвід наших наставників - професорки кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Тетяни Кізими та тренерки - доцентки кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Наталії Коломийчук. Також щиро вдячні доценткам кафедри фінансів ім. С. І. Юрія ЗУНУ Ірині Сидор та Світлані Коваль і доцентам кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу Ользі Іващук, Галині Забчук та Ярославу Чайковському», – зазначають учасники команди.

А ще студенти впевнені, що конкурс зміцнив їхню віру в себе та навчив впевнено йти до своєї мрії і досягати поставленої мети. Цей турнір справді залишив у спогадах команди факультету фінансів та обліку тільки приємні емоції і спогади, а також ще більше додав їм стимулу до подальших перемог!

За результатами участі у ІІІ етапі турніру учасники отримали дипломи та подяки.
Сподіваємось на подальшу співпрацю.

Для мотивації, студенти залишили собі на згадку такий вислів: «Освіта породжує довіру. Довіра породжує надію. Надія породжує мир». Саме цією цитатою Конфуція наша молодь хоче донести, що освіта має величезний потенціал для вдосконалення сучасного світу абсолютно у будь-якій сфері людської діяльності!