Зустріч у межах проєкту «Студії публічної дипломатії 4.0»
Нещодавно у межах проєкту «Студії публічної дипломатії 4.0: експертно про політику, економіку, бізнес та міжкультурні комунікації» відбулася зустріч з Юрієм Ковриженком, шеф-кухарем, гастродипломатом.
Тема розмови «Кулінарна дипломатія», під час якої учасники говорили про симбіоз кулінарної та гастрономічної дипломатії і форми їх прояву, про те, як кулінарна дипломатія поєднує історію і сучасність та допомагає презентувати країну через національну кухню й формувати імідж України, як уряди країн підтримують національну кухню і відкриття ресторанів за кордоном, як туристи сприймають країну через їжу. Обговорили методи кулінарної дипломатії: участь у міжнародних гастрономічних фестивалях та продовольчих виставках, презентацію української кухні та проведення івентів з просування кулінарних традицій, заходи з адвокації внесення українських страв до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.
Зрозуміли, що кухня, як мова - вона живе і розвивається, удосконалюється, адаптується до вимог часу і смаків споживачів.
Також студенти цікавилися секретами формули успіху спікера, тим, що його мотивує, де він черпає натхнення.
Це була неймовірно цікава зустріч, бо як зазначив наш спікер: «Кухня - це універсальна мова, яку розуміють всі».
Проєкт «Студії публічної дипломатії» реалізується на базі навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина Західноукраїнського національного університету у партнерстві з GDIP Media Center.
Кординатор проєкту - директор центру дипломатії, безпеки та демократії Наталія Кравчук.