» » Зустріч із радницею віцепрем’єрміністра України

Зустріч із радницею віцепрем’єрміністра України

Дата: 22-02-2023, 11:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У навчально-науковому інституті міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина ЗУНУ триває проєкт «Студії публічної дипломатії 4.0: експертно про політику, економіку, бізнес та міжкультурні комунікації».

Нещодавно колектив інституту та  студенти зустрілися із Владиславою Магалецькою - радницею віцепрем’єрміністра України, заступницею Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції (2014-2016 рр.), Головою державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (2020-2022 рр.).

Тема розмови «Експертно про продовольчу безпеку в Україні та світі».

Учасники дискутували про диверсифікацію і сегментацію світових ринків, сучасні тренди, геополітичні та поведінкові зміни на світовому аграрному ринку; гарантування продовольчої безпеки України та принципи забезпечення міжнародної продовольчої безпеки; порушення експорту через блокування транспортних коридорів у Чорному морі і про те, як росія використовує "зернові коридори" для шантажу;  європейські стандарти щодо безпеки якості українських продуктів харчування; відновлення українського агросектору та його орієнтацію після війни і гарантування безпечних експортних коридорів, майбутнє глобальних ланцюгів поставок.

Тема продовольчої безпеки є надзвичайно актуальною для України  та світу. Наша держава входить до ТОП-5 країн експортерів продукції аграрного сектору, адже близько 50% українського екпорту - це агроекспорт, який є основним джерелом валютних надходжень в Україну.

До зустрічі також долучився Ігор Рогальський - голова Головного управління держпродспоживслужби в Тернопільській області.