» » Засідання вченої ради класичного університету Тернополя

Засідання вченої ради класичного університету Тернополя

Дата: 22-02-2023, 16:53 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у Західноукраїнському національному університеті відбулося перше засідання вченої ради у новому навчальному семестрі.

Засідання розпочав голова вченої ради Андрій Крисоватий: «Ось уже майже рік ми живемо, працюємо в умовах війни,  виборюємо своє право бути господарями на своїй землі, мріємо про перемогу та спокійне, мирне життя. 364 дні тому розпочалося повномасштабне вторгнення ворога в Україну. Війна розділила сім’ї, змусила українців взяти зброю в руки, забрала життя кращих синів та дочок нашої Батьківщини. Ми призвичаїлися до життя з сиренами, до тривог та неспокою, але об’єдналися в одному прагненні – вистояти та перемогти. Зараз для усіх найважчий період – тисячі зболених горем родин, виснажені військові, змучені волонтери, адже війна набирає обертів, а люди психологічно та фізично втомилися. Ми повинні зрозуміти, що завтра легше не буде, а тому потрібно ще більше працювати, ще наполегливіше об’єднувати зусилля, ще дужче підтримувати один одного. Святий Франциск Асизький сказав: “Почніть робити те, що потрібно. Потім робіть те, що можливо. І ви раптом виявите, що робите неможливе”. Дякую кожному студенту, викладачу, працівнику, які стали волонтерами й продовжують допомагати нашим військовим. Це важка і копітка праця, але це запорука нашої перемоги».

З  особливою шанобливістю Андрій Ігорович вручив почесну грамоту МОН України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обовʼязків та вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України директорці навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина Ірині Іващук.

Подяку Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність отримали доцентка кафедри цивільного права і процесу Валентина Кравчук, професор кафедри теорії та історії держави і права Андрій Грубінко, доцент кафедри кібербезпеки Ігор Якименко, доцент кафедри інформаційно-обчислювальних систем і управління Василь Коваль, доцент кафедри безпеки та правоохоронної діяльності Андрій Колесніков, доцент кафедри кримінального права та процесу Юрій Пілюков, доцентка кафедри цивільного права і процесу Оксана Гнатів, доцентка кафедри безпеки та правоохоронної діяльності Юлія Муравська, професорка кафедри фінансів ім.С.І.Юрія Зоряна Лободіна.

 Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність нагороджено доцентку кафедри фінансів ім.С.І.Юрія Оксану Квасницю, доцента кафедри фінансів ім.С.І.Юрія Володимира Валігуру.

Нагрудний знак «За наукові та освітні досягнення» вручили Ользі Кнейслер, «Відмінник освіти» - Оксані Гугул та Олені Сидорович.

Грамотою МОН України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність нагороджено доцента кафедри фінансів ім.С.І.Юрія Антона Шевчука, професора кафедри фінансів ім.С.І.Юрія Володимира Горина.

Подяку Міністерства освіти і науки України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обовʼязків та вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України одержали завідувачка кафедри безпеки та правоохоронної діяльності Надія Москалюк, виконувач обов’язків завідувачки кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права Мар’яна Кравчук, завідувачка кафедри міжнародного права та міграційної політики Ярина Жукорська.

Ректор ЗУНУ вручив атестати професора Андрію Гірняку,  Наталії Возній, Наталії Спасів, Володимиру Горину та атестати доцента - Оксані Мигаль, Ганні Поперечній. Диплом доктора філософії отримали Ірина Гузела й Володимир Карий.  

Вітаємо науковців із вагомими досягненнями!

Андрій Ігорович продовжив роботу вченої ради. Колеги розглянули ряд робочих питань: присвоєння звання «Почесний працівник університету», вчених звань професорам та доцентам  ЗУНУ, затвердження підготовлених загальних короткострокових навчальних програм підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за різними формами навчання, формування конкурсних пропозицій для вступу у 2023  році, створення інституту європейської перспективи, визнання іноземних документів про освіту студентів ЗУНУ, зміни та доповнення до навчальних планів та робочих навчальних планів, рекомендації до друку підручника з присвоєнням грифу «Затверджено вченою радою ЗУНУ» , навчальних посібників з присвоєнням грифу «Рекомендовано вченою радою ЗУНУ», колективних та авторських монографій, наукових журналів, збірника матеріалів.

Також під час засідання відбулося підписання договору про співробітництво між Західноукраїнським національним університетом та ВАТ «Тернопільобленерго».

Сторони домовилися про співпрацю у таких напрямах: формування ефективних механізмів взаємодії у сферах енергоефективності та енергозбереження відповідно до сучасних вимог з урахуванням наукового, навчального та практичного компонентів; планування, організація та проведення спільних конференцій, семінарів, круглих столів і тренінгів; надання якісних послуг з енергетичного аудиту та енергозбереження; розвиток трудових ресурсів у сфері енергозабезпечення та енергетичного аудиту; системне впровадження сучасних інформаційних технологій; формування нових механізмів управління системою енергоефективності; розробка навчальних програм, курсів та проєктів; впровадження спеціалізованих програм з підвищення кваліфікації; апробація стандартів освіти й освітніх програм за спеціальністю «Енергетичний аудит»; здійснення науково-дослідних робіт.

Керівник ВАТ «Тернопільобленерго» Ігор Юхимець зазначив, що ця співпраця буде дієвою, ефективною та результативною.

Продовжуємо працювати й боротися, кожен на своєму фронті: освітньому, інформаційному, культурному!