» » Презентація книги «Калинова журба»

Презентація книги «Калинова журба»

Дата: 23-02-2023, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ відбулася презентація книги «Калинова журба», авторкою якої є Марія Баліцька.

«Калинова журба» – нова (антистресова) книга різножанрових поезій, народжених під час російсько-української війни 2014-2023 років. Марія Баліцька – лауреатка численних літературно-мистецьких Всеукраїнських та міжнародних премій, серед яких "Коронація слова", членкиня НСПУ і НСЖУ, заслужена журналістка України, редакторка, художниця, народна майстриня, громадська діячка, літераторка, яка щиро вірить у Бога, відданість, відвагу, мужність, стійкість воїнів ЗСУ і у неминучу перемогу рідної України!

У книзі наскрізною ниткою проходить пошук світла радості, надії і усвідомленого спокою, пошанівок до коріння роду, гармонія людини і природи, любов до ближніх і до України, сила щирої молитви серця, смирення душі, віра в Бога і свідчення у миті страху, страждань, випробувань.

Під час презентації присутніх переповнювали позитивні емоції. Учасники були активними у спілкуванні з авторкою книги та із захопленням слухали її розповіді. Студентська молодь навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету  почерпнула багато цікавої та корисної інформації для свого саморозвитку.

Юнаки та дівчата зазначають, що із нетерпінням чекають нових зустрічей з багатогранною майстринею слова - Марією Йосипівною.

Завершили захід виконанням пісні «Ой, у лузі червона калина похилилася» та спільними фото.