» » «Конфлікт-коучинг» у межах освітньої програми «Психологія перемовин та медіація»

«Конфлікт-коучинг» у межах освітньої програми «Психологія перемовин та медіація»

Дата: 28-02-2023, 16:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти навчально-наукового інституту комунікацій класичного університету Тернополя опановували конструктивний підхід до розв’язання конфліктних ситуацій ще у першому семестрі, вивчаючи базовий курс з медіації. Зараз вони активні учасники нового навчального курсу з конфлікт-коучингу.

Курс веде лекторка Яніна Недашківська (Амельчиць) - медіатор, тренер, ментор, магістр медіації та менеджменту конфліктів, фахівець у сфері перемовин та комунікацій, здобувач PhD з соціальних наук.

У межах цього курсу студенти досліджують різні підходи щодо вирішення конфліктів, розвивають емоційний інтелект, навчаються сприймати різні точки зору та шукати компроміси, а також збагачуються практичними навичками.

«Під час перших занять ми знайомилися з техніками та інструментами, які допоможуть ефективно вирішувати конфліктні ситуації у будь-якій сфері життя. Ми працюємо над розвитком стилю вирішення конфліктів, щоб мати змогу впевнено і ефективно вести перемовини та вирішувати суперечності у різних ситуаціях. Цікавим було дослідження культурних та ментальних відмінностей в конфліктах та робота з ними», - ділиться своїми враженнями Людмила Шевченко, магістрантка академічної групи ПСПм-11.

Завдяки креативному підходу та глибокому практичному досвіду лекторки заняття проводяться нестандартно.

«Головне на чому ми фокусуємося при опануванні коучингу - це регулярна практика та якісний зворотній зв’язок», - вважає пані Яніна. Для успішної роботи коуча має бути поступове поглиблення, вихід на відчуття клієнта. Ця глибина не з’явиться від теорії, а лише від практики. Студенти, окрім лекцій, мають конкретне практичне завдання - один раз на тиждень, під час інтервізії, вони перебувають у трьох ролях: коуч, клієнт, спостерігач та записують свої сесії. Учасники навчального процесу повністю поринають у практичний вимір, якісно поглиблюють набуті знання, виробляють професійні навички і апробовують власні відчуття самого процесу конфлікт-коучингу.

Усі техніки та інструменти коучингу використовуються у медіації та перемовинах. Перевагою занять з коучингу є те, що студенти працюватимуть з реальними запитами один одного (жодних симуляцій) і насправді зрозуміють та відчують, як це відбувається.

 

Запрошуємо усіх, кому цікава психологія перемовин та медіації, до вступу на магістерську програму двох дипломів.

Приєднуйтеся до команди навчально-наукового інституту комунікацій Західноукраїнського національного університету та здобувайте якісну освіту разом з нами!