» » Глобальна водна конференція ООН

Глобальна водна конференція ООН

Дата: 27-03-2023, 11:13 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно відбулася глобальна водна конференція ООН. Подія проведена вперше за 46 років і за сучасних кліматичних та екологічних викликах стане важливим орієнтиром десятиріччя. Ця конференція – поштовх для впровадження напрацювань команди фахівців та влади України з подолання екологічних наслідків воєнної агресії рф.

В обговоренні взяв участь і в.о. завідувача кафедри екології та охорони здоров’я навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету, член Міжнародної водної асоціації Леонід Бицюра. Леонід Олексійович представив основні позиції водної проблематики в нашій країні та найкритичніші питання екології України під час повномасштабної війни. Презентація відбувалася у прямому ефірі медіа ООН.

Головні акценти виступу - забезпечення спеціального режиму безпеки технологічних водойм охолодження ядерних реакторів АЕС, гідротехнічних об'єктів та об'єктів водопостачання населення, як найвразливіших до терористичних нападів російського агресора. Також учасники запропонували відповідні доповнення у проєкт резолюції конференції.