» » ХVІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених і студентів

ХVІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених і студентів

Дата: 28-03-2023, 19:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у класичному університеті Тернополя відбулася XVІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених і студентів «Інноваційні процеси економічного і соціально-культурного розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід», організована кафедрою міжнародних економічних відносин навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету.

Пленарне засідання розпочав ректор Андрій Крисоватий: «Кожен із нас багато чого переосмислив під час повномасштабної війни. Ми змінюємо власні життєві траєкторії, об’єднуємося заради майбутнього. Наша реальність потребує згуртованості, ми повинні тримати свій фронт, у нас, науковців, він освітній! Переконаний, що ця конференція – це нові думки, цікаві ідеї, результативні напрацювання для молодих учених та студентів, які формуватимуть майбутнє України і світу. Бажаю усім плідної роботи та налагодження контактів для реалізації спільних наукових проєктів!»

З вітальним словом виступила директорка департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Хома: «Дорогі науковці, студенти та усі присутні! Сьогодні наша країна має виклики не лише в економіці, а ще й в освітній сфері. Перше про що ми маємо сьогодні говорити – це те, що наші діти, які проживали на території України, мають повернутися до нашої держави, навчатися у нас. Разом ми маємо створити безпечне та якісне освітнє середовище».

Звертаючись до учасників конференції, начальник управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Юрій Дейнека промовив: «Завдяки Збройним Силам України ми маємо змогу сьогодні працювати, дискутувати й обговорювати важливі питання. Спільними зусиллями наближаємо нашу перемогу!»

 «Умови в яких перебуває зараз Україна – особливі, вони додають нам сили, віри у нашу перемогу, можливість по-новому дивитися на світ. Сьогодні важливо обмінюватися думками, шукати нові підходи, зміцнювати позицію України на світовій арені. Вірю, що ця конференція матиме позитивні результати. Генеруймо нові ідеї разом», - зазначила директорка навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Ірина Іващук.

Модеруючи захід, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Роман Зварич сказав: «Україна для всього цивілізованого світу заявила про себе, як про світового гравця, прийняла виклики і впевнено їх долає. Зміни дають нам великі можливості розвиватися, створювати нову, сучасну й потужну економіку. Наше завдання сьогодні, як науковців – вистояти й зберегти свої силу й міць і показати, що українська наука працює заради миру й благополуччя нашої країни».

Цьогоріч участь у роботі конференції взяло понад 180 учасників з України, Польщі, Данії, Нідерландів, США, Сьєра-Леоне, серед них – студенти, аспіранти, викладачі, доценти та професори.

Робота конференції проходила у семи секціях: міжнародні економічні відносини у ХХІ столітті, інтеграційні процеси у глобальному середовищі; перспективи розвитку національної економіки; інституційне забезпечення економічного зростання; новітні підходи в теорії та практиці менеджменту та маркетингу; сучасні інформаційні технології у менеджменті та маркетингу; міжкультурні комунікації і сучасні технології у діловому спілкуванні.

Змістовними були доповіді завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Хмельницького національного університету Ігоря Журби щодо впливу російсько-української війни на розвиток туристичної індустрії в Україні і світі,  провідного наукового співробітника відділу регіональної економічної політики ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України» Анатолія Мокія про поствоєнну відбудову вітчизняних інноваційних галузей економіки.

Керівник відділу маркетингу Koala Masters Digital Agency Олег Легкий охарактеризував виклики цифрового маркетингу для українських підприємств в умовах війни, а професор кафедри міжнародних економічних відносин ЗУНУ Олена Сохацька зосередила увагу на вартості війни через ефект «торнадо». Про смарт-сіті, як вектор урбаністичної трансформації глобального геоекономічного простору розповіла Руслана Луців. Вадим Шухманн ознайомив учасників конференції із цифровою валютою як інноваційним інструментом для фінансування ЗСУ.

Переконані, що ця міжнародна наукова зустріч стане міцним підґрунтям для розвитку інноваційних процесів економічного і соціально-культурного розвитку України!