» » Микола Лазарович став лауреатом відзнаки «Великого бажайте»

Микола Лазарович став лауреатом відзнаки «Великого бажайте»

Дата: 3-04-2023, 12:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно у Тернопільському драматичному академічному театрі ім. Тараса Шевченка відбулося величне духовне дійство. З метою вшанування постаті Патріарха Йосифа Сліпого та підкреслення цінності його свідчення для сучасних українців архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк заснував відзнаку «Великого бажайте». Цією відзнакою Тернопільсько-Зборівська митрополія щорічно вшановуватиме осіб, котрі своєю працею втілюють цінності та ідеали Патріарха Йосифа.

 

Лауреатом відзнаки став  професор кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності Західноукраїнського національного університету Микола Лазарович – український історик, політолог, громадський діяч, доктор політичних наук, кандидат історичних наук, Почесний професор ЗУНУ, заслужений працівник освіти України.

 

Микола Лазарович відзначається свідомою патріотичною позицією. Він - учасник українського національного відродження 1980-1990-х років, а також Помаранчевої революції та Революції Гідності. У 2015-2016 роках воював,  як доброволець, у російсько-української війни; старший сержант, командир взводу 14-ої Окремої Механізованої Бригади ЗСУ (позивний «Професор»). З початком повномасштабної російської агресії у 2022 році, не вагаючись, знову став до лав ЗСУ, аби захищати рідну землю. Відомий бойовим побратимам під позивним «Васильович». Після двох бойових поранень комісований. Повернувся до викладацької роботи.

Щиро вітаємо Миколу Васильовича!

Ваша багаторічна праця та жертовність є свідченням втілення у життя цінностей та ідеалів Патріарха Йосифа Сліпого, а ваша громадсько-суспільна позиція, патріотизм та відданість Батьківщині є прикладом для наслідування для молодого покоління!

Пишаємося, що освітяни Західноукраїнського національного університету отримують не тільки визнання своїх наукових здобутків, а й особистісне!