» » Відбудеться зустріч із Дмитром Панто

Відбудеться зустріч із Дмитром Панто

Дата: 4-04-2023, 10:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 4 квітня 2023 року о 13.00 год у Західноукраїнському національному університеті відбудеться зустріч із Дмитром Панто - дослідником військових конфліктів та проблем депортацій в історичній ретроспективі. Захід проводиться у межах проєкту Студії публічної дипломатії 5.0 за сертифікатною програмою «Європейські студії: дипломатія, політика, право, економіка, комунікації»,

Дмитро Панто - доктор гуманістичних наук; співробітник наукового відділу музею Другої світової війни в Гданську (Республіка Польща). Випускник історичного факультету ім. К. Валіханова в Кокшетау (Казахстан) та випускник факультету філософії в Люблінському католицькому університеті (Польща).

Будемо говорити про політичні конфлікти і конфлікт інтересів на кожному з етапів розширення ЄС; про роль Європейського Союзу у формуванні системи попередження та управління конфліктами; про досвід ЄС в управлінні конфліктами на території країн Східного партнерства; про постконфліктне відновлення довіри та вміння будувати переговорну позицію у конфліктних питаннях; про європейську перспективу України в умовах військової агресії.

Проєкт ініційований Центром дипломатії, безпеки та демократії ЗУНУ Center of Diplomacy, Security and Democracy - CDSD. Реалізується на базі навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Міжнародний ЗУНУ в Західноукраїнський національний університет у співпраці з GDIP Media Center, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Вищою школою публічного управління Національного агенства України з питань державної служби та Інформаційним центром ЄС ЗУНУ.