» » Лекція «Новий вимір дипломатії та євроінтеграційні перспективи України»

Лекція «Новий вимір дипломатії та євроінтеграційні перспективи України»

Дата: 5-04-2023, 16:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 6 квітня 2023 року о 10:00 год у межах проєкту «Студії публічної дипломатії 5.0" за сертифікатною програмою «Європейські студії: дипломатія, політика, право, економіка, комунікації» відбудеться зустріч із Андрієм Дещицею – відомим українським дипломатом.

Андрій Дещиця - Надзвичайний і Повноважний Посол України у Фінляндії (2007-2012 рр.), міністр закордонних справ України (2014 р.), Надзвичайний і Повноважний Посол України в Польщі (2014-2022 рр.). Він представляв Україну на чотиристоронніх Женевських переговорах щодо врегулювання збройного конфлікту між росією і Україною у 2014 році, активно втілював євроінтеграційний курс зовнішньої політики України у напрямі підписання та імплементації угоди про асоціацію з ЄС, домігся підписання «політичної частини» угоди про асоціацію між Україною та ЄС 21 березня 2014 року. Під керівництвом Андрія Дещиці досягнуто процесу лібералізації візового режиму з ЄС.

Під час зустрічі будемо говорити про нову парадигму української дипломатії, рушійні зміни на дипломатичному фронті та перспективи України на міжнародній арені.

Проєкт ініційований центром дипломатії, безпеки та демократії ЗУНУ, реалізовується на базі навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина у співпраці з GDIP Media Center, центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Вищою школою публічного управління Національного агенства України з питань державної служби та інформаційним центром ЄС ЗУНУ.