» » Старший викладач кафедри міжнародних економічних відносин Олександр Сохацький взяв участь у круглому столі «Формула миру Володимира Зеленського»

Старший викладач кафедри міжнародних економічних відносин Олександр Сохацький взяв участь у круглому столі «Формула миру Володимира Зеленського»

Дата: 6-04-2023, 16:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно у Media Center ГДІП відбувся круглий стіл «Формула миру Володимира Зеленського».

До дискусії долучився Олександр Сохацький, старший викладач кафедри міжнародних економічних відносин, заступник директора Україно-польської програми навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету.

Тема його дисертаційної роботи «Макроекономічні ефекти військових витрат у відкритих економіках» є дотичною до проблематики, яку обговорювали.

Круглий стіл об’єднав відомих експертів, громадських діячів, дипломатів та політиків. Під час заходу було обговорено формулу миру як альтернативу капітуляції, формулу миру як умови для переговорів з росією щодо завершення війни, формулу миру як тимчасової гарантії безпеки для України чи замінник членства в НАТО, формулу миру як дизайн нової системи міжнародної безпеки, альтернативні плани формулі миру: геополітична гра чи миротворча стратегія, а також говорили про те, чи може реалізація формули миру привести до безпеки України.

Учасники дискусії також розглядали питання про те, як формула миру може бути новою системою міжнародної безпеки, порівнювали її з іншими альтернативними планами: геополітична гра та миротворча стратегія, зосередили увагу на деокупації Криму та відновленні територіальної цілісності України.

«Думаю, що спільна праця та координація зусиль у цьому напрямі є надзвичайно важливими для нашої країни. Як викладач та науковець, я працюю над дослідженням проблем миру та безпеки на Сході України, і моя участь у цьому заході дозволила мені збагатити свої знання та переконання. Мені особливо запам'яталася думка одного із присутніх, що ми повинні бути не тільки учасниками дискусії, але й учасниками розв'язання проблеми. Вважаю, що кожен із нас має свою роль у досягненні миру та забезпеченні безпеки в регіоні. У своїй роботі я продовжуватиму дослідження проблем миру та безпеки на Сході України та розроблюватиму рекомендації щодо їх розв'язання.  Я сподіваюся, що такі дискусії будуть проводитися і надалі, а участь в них зможуть взяти представники різних сфер, які мають свої пропозиції щодо вирішення цих важливих питань для майбутнього нашої країни», - зазначив Олександр Сохацький.