» » Семінар «Основи роботи з проєктами» у межах програми транскордонного співробітництва Interreg Next «Польща-Україна 2021-2027»

Семінар «Основи роботи з проєктами» у межах програми транскордонного співробітництва Interreg Next «Польща-Україна 2021-2027»

Дата: 7-04-2023, 14:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Представники навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету: заступниця директора з міжнародної діяльності Вікторія Гомотюк та керівник українсько-польської програми Олександр Сохацький  на запрошення Тернопільської ОВА взяли участь у семінарі «Основи роботи з проєктами» у межах програми транскордонного співробітництва Interreg Next «Польща-Україна 2021-2027».

Мета зустрічі - підготовка до майбутнього конкурсу проєктних заявок у рамках програми.

Семінар організовано Тернопільською обласною військовою адміністрацією разом із представництвом програми у Львові. Участь в заході взяли понад 70 осіб, серед яких були експерти програми, представники громад області, освітніх, медичних та культурних закладів міста Тернополя.

Під час семінару учасники ознайомилися із видами основними пріоритетами проєктів (довкілля, здоров'я, туризм, співпраця, кордони),  вимогами до проєктів і учасників, а також особливостями фінансування, етапами написання та подання проєктних заявок у межах програми, отримали корисні лайфхаки щодо планування дій з метою досягнення конкретних цілей в обмежений період часу і певного бюджету.

Перший конкурс проєктних заявок у рамках нової програми Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027» розпочнеться вже у травні та триватиме до кінця липня 2023 року. Це хороша можливість для залучення коштів міжнародної технічної допомоги задля відновлення і відбудови України.