» » Семінар «Феномен бібліотеки у контексті світових цивілізаційних процесів»

Семінар «Феномен бібліотеки у контексті світових цивілізаційних процесів»

Дата: 10-04-2023, 09:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно на базі регіонального Центру європейської інформації Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся семінар-навчання «Феномен бібліотеки в контексті світових цивілізаційних процесів» для студентів соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету (ОП «Графічний дизайн», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Документознавство та інформаційна діяльність»).

Про роль бібліотек у формуванні європейської культурної спадщини, яка є джерелом обміну, інновацій, творчості та кроскультурного діалогу, розповіла учасникам заходу координаторка регіонального Центру європейської інформації Світлана Воробель.

З червня 2022 по травень 2023 рр. у межах програми Europe Challenge на базі бібліотеки реалізується грантовий проєкт «Польська без кордонів». З його презентацією та враженнями від освітніх поїздок у бібліотеки Флоренції та Амстердама ознайомила присутніх завідувачка сектору періодики Тернопільської ОУНБ Юлія Вайнер. Координаторка проєкту «Польська без кордонів» Юлія Чуйко розповіла про роботу клубів вивчення іноземних мов, співпрацю із волонтерами та подальшу проєктну діяльність (Більше інформації за посиланням: https://www.facebook.com/vlimTOUNB).

З методикою використання в освітній, науковій і дослідницькій діяльності сервісних можливостей електронних бібліотек, баз даних повнотекстових видань і каталогів національних бібліотек України та світу ознайомила присутніх завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки Лариса Оленич.