» » Просвітницький захід «Великдень душі»

Просвітницький захід «Великдень душі»

Дата: 10-04-2023, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У читальному залі для студентів бібліотеки імені Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету відбувся просвітницький захід «Великдень душі» для молоді спеціальностей «Агрономія» та «Екологія».

Модератори – працівники читального залу для студентів та кураторка гр. Агр-11 Олена Чернишенко.

Захід проведено з метою узагальнення знань молоді  про історію проходження Великоднього свята, традиції, обряди і звичаї українців; виховання любові та глибокої поваги до традицій та звичаїв свого краю, до рідної української землі; виховання почуття гордості та національної самосвідомості.

Великдень є найбільшим християнським святом, яке несе з собою віру та надію.

Ірина Любезна розповіла про історію та традиції святкування Великодня в Україні.

Олена Чернишенко ознайомила присутніх із традиціями  писанкарства та легендами про писанку; поетапність написання писанки.

 Українська писанка перемагає зло. Вона вічна, як сам український  життєлюбний народ. "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки", - каже народна мудрість. І справді, тільки велика любов може творити такі дива гармонії й уяви.

Студенти зачитували із тематичної літератури про традиції та звичаї святкування Пасхи, про Великодні свята та їх походження, а також про важливі й атрибути свята.

Олена Чернишенко спекла імбирне печиво та  провела для юнаків та дівчат майстер-клас із його розписання. Чудові творчі  орнаменти прикрасили печиво, яке працівники бібліотеки ім. Л. Каніщенка передадуть нашим захисникам на передову разом з маскувальними костюмами та сітками.

На завершення зустрічі було проведено бліц-вікторину між двома командами агрономів та геодезистів. Студенти проявили обізнаність та  ерудованість під час відповідей на запитання.

Нехай кожен, якнайшвидше, здобуде перемогу добра над силами зла у своїй душі. Щоб не тільки вустами, а й чистим серцем на привітання: «Христос Воскрес!», відповісти: «Воістину Воскрес!»