Школа лідера-2023

Дата: 9-05-2023, 21:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно двадцять двоє ініціативних, креативних, цілеспрямованих й енергійних юнаків та дівчат студмістечка Західноукраїнського національного університету вирушили на Школу лідера-2023.

Вони активно взяли участь у проєкті, адже хотіли проявити себе як лідерів, продемонструвати власні вміння, прокачати свої soft skills.

Тренерами школи стали начальниця відділу інформації та зв’язків з громадськістю Олена  Васильків та фахівці відділу: Уляна Танавська, Олександр Рибак, Анастасія Гужвінська, Сергій Козловський, Олександр Кравчук та Катерина Божаківська.

Упродовж трьох днів молоді люди вивчали особливості лідерської поведінки, командної роботи, обговорювали реалізацію амбіцій та досягнення бажаних цілей, взяли участь у хакатоні «Студмістечко ЗУНУ: проблеми, стратегії розвитку», тренінгах «Команда від А до Я», «Хто Я?», «Візитна картка», «Від ідеї до втілення: я хочу, я можу, я вмію», «Як працювати з соцмережами», писали картини, займалися спортом, спілкувалися, активно дискутували та будували подальші плани щодо розвитку студмістечка ЗУНУ.

Вечори у Школі лідера завершувалася «пісенними посиденьками», де молодь виконувала патріотичні українські пісні. Щемно звучали рядки із пісні «Біля тополі», яку вони разом співали з гордістю та любов’ю до рідної землі.

Вражаючим дійством, наповненим хвилюванням і водночас запалом, став проєкт «Ліра. Перезавантаження», де молодь мала можливість проявити свої таланти, акторську майстерність та згуртованість. Дві команди змагалися між собою, імпровізували й надихали своєю енергією усіх глядачів.

Також студентам було запропоновано розробити і презентувати проєкт, який може реалізовуватися у студентському містечку ЗУНУ. Призовий фонд – 20 тисяч гривень. Активісти озвучили переваги, недоліки, ризики, визначивши кошторис і перспективи пропозиції. Учасники школи представили проєкт «СтудQR», зміст якого полягає у тому, що студенти абітурієнти, гості студентського містечка зможуть швидко орієнтуватися у території закладу вищої освіти та знайти потрібну інформацію, використовуючи QR-код.

«Візія нашого проєкту – знайди свій шлях, а мета – спрощення, орієнтування, інформативність, діджиталізація та унікальність. Нам потрібно зважити усі мінуси та плюси, проте переконані, що наш проєкт буде корисним для багатьох», - зазначила голова студентської ради студентського містечка Любов Шарак.

Завершуючи роботу Школи лідера, учасників чекало нагородження грамотами, сертифікатами та приємними подарунками від ректора Західноукраїнського національного університету Андрія Крисоватого.

Упродовж трьох днів тренери слідкували за роботою студентів та  визначили переможців у номінаціях:

 «Енергія Школи лідера» - Віталіна Гуцуляк;

«Розум Школи лідера» - Василь Дячина;

«Креативність Школи лідера» - Олександра Міщишена;

«Відкриття Школи лідера» - Ольга Шмігель;

«Романтичність Школи лідера» - Юлія Семчишин;

«Організатор Школи лідера» - Сергій Богданов;

«Скромність Школи лідера» - Діана Стахурська;

«Безпосередність Школи лідера» Володимир Прибиш.

Одноголосно своїм лідером молодь визнала Сергія Богданова, який вміє згуртовувати,  працювати у команді, брати на себе відповідальність. 

Також брендові подарунки отримали Любов Шарак, Богуслав Зелінський, Олександр Мусієнко, які запалювали усіх своєю енергією, харизмою, креативними ідеями та наполегливістю.

Директор студмістечка Всеволод Обертас вручив Сергію Богданову, Софії Більчук та Любові Шарак футболки із логотипами студентського містечка.

Учасники цьогорічної школи поділилися своїми враженнями:

«Я рада, що мала чудову нагоду познайомитися з такою кількістю класних людей. Ми з користю провели час та здобули нові знання й отримали неймовірні враження. Дякую тренерам, ви супер!» - Олександра Міщишена, СГФ.

«Поїздка перевершила усі мої сподівання. Я дуже задоволений, адже  отримав багато крутих і позитивних емоцій, відкрився, поспілкувався й познайомився із новими людьми. Дякую всім, а особливо адміністрації, яка нас підтримала», - Олександр Мусієнко, ФКІТ.

«Чесно кажучи, коли їхала на Школу лідера, то мала страх, що не зможу здружитися з усіма, але все це одразу відсіялось. У нас була дуже крута і позитивна команда. Усі нас надихали, підтримували та розуміли. Ми стали маленькою сім’єю з великими можливостями», - Віталіна Гуцуляк, ЮФ.

«Ці три дні для мене були дуже емоційні. Кожен із нас показав себе справжніми, ми плідно виконувати усі завдання та працювали згуртовано. Сподіваюся, що це лише початок великого», - Роман Коновальчук, ВСП «ФКЕПІТ».

«Вражання від цих 3 днів незабутні! Хотіла б подякувати організаторам та тренерам, які нас розуміли й об’єднали в одну команду – сім’ю, а усім студентам за крутий проведений час та новий досвід», - Ольга Шмігель, ФЕУ.

«Спершу у мене були переживання щодо комунікації між учасниками. Проте, дещо давало мені велику надію – це бажання Всеволода Ігоровича, який докладав багато зусиль, щоб все пройшло добре і ми були задоволені. Кожен наш день був цікавим, оригінальним, інформативним, наповненим приємними емоціями. Вдячна усім, хто заряджав своєю енергією, навчав і підтримував», - Софія Більчук, ЮФ.

«Враження просто не передати словами. Нові знайомства та спілкування із крутими наставниками дали змогу кожному із нас проявити й показати себе, почерпнути натхнення. Вірю, що це лише початок нашого спільного шляху», - Юлія Семчишин, ЮФ.

«Ці 3 дні дали мені більше, ніж можна було очікувати. Щирі, відкриті та дружелюбні люди об‘єдналися й стали друзями. І тепер, після Школи лідера, я вмотивована та готова працювати далі»,  - Діана Стахурська, ВСП «ФКЕПІТ».

Дякуємо усім активістам, які своїм натхненням і завзяттям створили незабутню атмосферу роботи Школи лідера та наповнили серця кожного теплом та позитивом!

До нових зустрічей!