» » Музична вистава «Іван Побиван і красуня Воля»

Музична вистава «Іван Побиван і красуня Воля»

Дата: 16-05-2023, 14:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті у межах проєкту «Ректор ЗУНУ - дітям» відбулася музична вистава «Іван Побиван і красуня Воля».

Колектив відділу творчої самореалізації та виховання подарував дітям працівників зво, учням шкіл та інтернатів міста й області, малечі із соціально незахищених сімей та родин ВПО  казку про добро і зло, хитрість та мудрість.

 

Автор та постановник театралізованого дійства Алла Бінцаровська втілила у творі ідею любові до рідного краю, готовності захищати його від ворога, торжества справедливості й віри у неминучу перемогу.

І юних, і дорослих глядачів зачарували динамічний сюжет, соковита мова героїв, колоритна гра акторів.

Вистава розпочалася прем’єрою пісні «Нас оберігайте», яку виконали учасниці гурту «Краплинки», а волонтерка Оксана (Оксана Кічак, Іванна Мичковська) запросила дітей у чарівний світ давньої української казки. Головний герой її історії Іван Побиван (Дмитро Худик) - чесний, хоробрий юнак шляхетної і щирої вдачі, який уособлює у собі образ українських захисників, борців за правду й волю. Ніхто не залишився байдужим до образу красуні Волі (Анастасія Галещук), мами Івана Побивана (Мирослава Бурик), Берегині Родослави (Вікторія Шевчук). Глядачі щиро підтримували рішучих і веселих козаків (Микола Антошевський, Андрій Гетьман, Артем Горбатюк, Єва Годлевська) та відверто насміхалися з образу нікчемного князя Вальдемара (Борис Салабчук) та його недолугих охоронців (Володимир Дячук, Дмитро Борис, Ярослав Несін).

 

Гармонійно вплелися у канву дії пісенні та танцювальні композиції у виконанні гурту «Галичанка» та студії хореографії «TNG dc», допомагаючи розкрити образи й головну ідею твору.

 

Оплесками зустрічали діти на сцені Правду (Ілона Дядьо), яка своїм світлом зруйнувала лихі задуми ворога, аби назавжди восторжествувати у чарівному краї добрих і щирих людей.

 

Мимоволі глядачі проводили паралель образів казкових персонажів із героями нашого сьогодення.

 

Вистава сповнена дивовижної енергетики добра і любові, гордості за наших пращурів і сучасників. У ній в незбагненний спосіб поєднуються і висота почуттів, і добрий гумор, і непрохана сльоза, що скочується з очей у саме серце. Така вже сила та магія мистецтва й творчості, що народжуються у ЗУНУ.

 

Учасники вистави отримали солодкі подарунки від профспілкової організації працівників класичного університету Тернополя.