» » Студентський круглий стіл «Актуальні питання соціального страхування та пенсійного забезпечення громадян в Україні та світі»

Студентський круглий стіл «Актуальні питання соціального страхування та пенсійного забезпечення громадян в Україні та світі»

Дата: 18-05-2023, 14:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно професорсько-викладацький колектив кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу факультету фінансів та обліку ЗУНУ організував круглий стіл «Актуальні питання соціального страхування та пенсійного забезпечення громадян в Україні та світі», у якому взяли участь здобувачі вищої освіти освітніх програм «Соціальне забезпечення» та «Соціальна робота». До наукового заходу долучився заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Тернопільській області Володимир Івахов.

Модераторами виступили доценти кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу Галина Кулина, Володимир Костецький та Ірина Федорович. У своїй промові Галина Кулина зосередила увагу на важливості соціального страхування для кожної людини та необхідної подальшого його розвитку з метою успішної реалізації завдань соціальної політики держави щодо соціального захисту та матеріального забезпечення населення.

З вітальним словом звернувся Володимир Івахов, який наголосив на сучасних трансформаціях, які відбуваються у системі пенсійного страхування громадян й змінах у функціональній структурі органів Пенсійного фонду України, що значно розширило повноваження останнього.

Учасники круглого столу обговорили питання теоретичної концептуалізації соціального страхування як складової соціальної економіки та її компонентної складової,  актуальних питань нарахування та сплати єдиного соціального внеску в Україні, практики та проблематики державного пенсійного страхування в Україні, фінансових аспектів функціонування Пенсійного фонду України в сучасних умовах, практики й проблематики страхування від нещасних випадів і професійних захворювань в Україні, основних тенденцій страхування від нещасних випадків у провідних країнах світу та можливостей їх імплементації у вітчизняну практику, реалій соціального страхування безробітних в Україні, перспектив розвитку медичного страхування в Україні з урахуванням іноземного досвіду, стану та перспектив розвитку вітчизняного ринку добровільного медичного страхування.

Головними доповідачами стали учасники студентського наукового гуртка «Соціальний супервізор»: Вікторія Барвінська, Марія Арістова, Роман Луковський, Володимир Какалов, Юрій Новак, Діана Трачук, Тетяна Лемко та Ростислав Феськів, а їхні дослідження у процесі обговорення викликали жвавий диспут.

На завершення Галина Кулина подякувала Володимиру Івахову за змістовні розмови та мотивацію для студентів, а також учасникам за цікаві доповіді й полеміку.

 Студенти та професорсько-викладацький колектив кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу висловили вдячність організаторам за такий формат спілкування.

Дякуємо всім учасникам і бажаємо нових наукових звершень!