» » Презентація книги «Люди волі» Михайла Ухмана

Презентація книги «Люди волі» Михайла Ухмана

Дата: 22-05-2023, 16:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Працівники бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету завітали до Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки, де до Дня Героїв України у відділі міського абонементу у межах національно-патріотичного літературного проєкту «Із болем в серці» відбулася презентація книги військового журналіста, волонтера, продюсера, кінематографіста Михайла Ухмана «Люди волі», яка містить 56 історій про те, чому людина йде захищати свою землю. Автор, очевидець та учасник подій, розповідає про півсотні різних життєвих шляхів, які привели людей на сьогоднішню російсько-українську війну.

У зустрічі також взяли участь герої книги Михайла Ухмана: майор, музикант, військовий диригент, керівник Тернопільського військового оркестру Тарас Когут, старший сержант Сергій Лучкін, підполковник Іван Михайлецький, лейтенант Олександр Сеньовський, які стали на захист країни ще у 2014 році.

Військові поділилися спогадами про початок російської агресії з 2014 року. Говорили про те, чому Україна переможе і що може та повинен робити кожен із нас зараз. Присутніх вразила розповідь Тараса Когута про те, як оркестр під його керівництвом виконав гімн України в шахті Соледара на глибині 289 метрів під землею.

У залі були присутні батьки полеглих героїв Петро Гурняк та Леся Орляк. Також у заході взяла участь пані Надія Сеньовська, дружина героя Олександра Сеньовського.

Хвилюючими були виступи волонтерки, офіцера запасу ЗСУ Христини Феціци, яка нагороджена волонтерською премією «Золоте серце України», тернопільської письменниці Неоніли Крем’янчанки, уродженки Маріуполя Лариси Шурховецької, яка тимчасово проживає в Тернополі.

«Люди волі» - це ті, про кого нам не можна забувати.

Низький уклін та шана усім нашим захисникам!