» » Марафон відповідальності – ініціатива Фонду родини Богдана Гаврилишина

Марафон відповідальності – ініціатива Фонду родини Богдана Гаврилишина

Дата: 23-05-2023, 15:43 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Працівники бібліотеки ім. Л. Каніщенка разом із професорсько-викладацьким колективом та студентами навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина взяли участь у марафоні відповідальності –  ініціативі Фонду родини Богдана Гаврилишина, метою якої є поширення цінностей відповідальності серед українців та українок.

У читальному залі до юнаків та дівчат звернулися директор бібліотеки ім. Л. Каніщенка Казимир Возьний та директорка навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина Ірина Іващук. Вони розповіли присутнім про видатного українця та морального авторитета нації Богдана Гаврилишина,  ознайомили із архівними документами, рукописами Богдана Дмитровича, показали його книги, які є у фонді бібліотеки.

 

Також студенти переглянули та обговорили документальний фільм про життя всесвітньо відомого економіста, громадського діяча, мецената і філантропа  "Богдан Гаврилишин. Місія - свобода".  Фільм описує портрет людини, яка із дитинства усвідомила потребу постійно вчитися та завжди говорити правду, а ще –  необхідність відчувати свободу.

Після перегляду завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна наголосила на Декларації Відповідальності Людини, яку у 2014 році створив пан Богдан. Вона складається з 15 пунктів та є зразком  для якісного перетворення свідомості людини, щоб якомога більша частина людей могла користуватися своїми правами.

 

Також біля приміщення бібліотеки університетська родина посадила  насіння соняха, яке символізує нове життя. Дякуємо усім викладачам, студентам і працівникам бібліотеки, які долучилися до заходу.

 

Історія успіху Богдана Гаврилишина повинна поширюватися серед усіх українців та унаслідуватися ними.