» » Ректор ЗУНУ взяв участь у благодійному заході «Об’єднані заради перемоги»

Ректор ЗУНУ взяв участь у благодійному заході «Об’єднані заради перемоги»

Дата: 23-05-2023, 20:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно у Київському національному академічному театрі оперети відбувся благодійний концерт «Об’єднані заради перемоги», метою якого було зібрати кошти для воїнів Збройних Сил України, які щодня відважно виборюють свободу нашої держави.

Організатор заходу - Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв за підтримки Благодійного фонду Юрія Василишена. 

У заході взяли участь 380 осіб, серед яких були представники Азербайджану, Великої Британії, В’єтнаму, Вірменії, Гвінеї, Естонії, Іспанії, Казахстану, Кіпру, Литви, Молдови, Палестини, Словаччини, Словенії, Угорщини, Узбекистану, Чехії, Чорногорії, Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ, ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий, а також військовослужбовці зі своїми родинами.

Усі гості, одягнувшись у традиційне українське вбрання: вишиванки, сукні з орнаментами, одяг з етнічними елементами, проявили любов до рідної української культури.

Присутніх привітав генеральний директор, художній керівник Київського національного академічного театру оперети, народний артист України, голова Національної спілки театральних діячів Богдан Струтинський, який зазначив: «Щиро дякуємо кожному, хто боронить наш спокій і відстоює кордони нашої держави. Ви – наші вищі сили України!»

До вітань долучився генеральний директор ДП «ГДІП» Павло Кривонос: «Розуміючи цінність подвигу кожного воїна, ми ухвалили спільне рішення оголосити про добровільний благодійний збір, щоб допомогти нашим героям. Сьогодні, як і багато століть поспіль, росія намагається знищити нас як націю. Це не війна за території – це війна за право бути українцем. Вишиванка – важливий символ нашого народу, його історії та багатої культури, тож нам особливо приємно бачити, що так багато присутніх підтримали нашу ініціативу й одягнули цей символ нескореного духу».

Окрім концерту було проведено благодійну лотерею та аукціон із цінними лотами – картина «Полудень на Тилігульському лимані» (2020 р.) заслуженого художника України Олександра Ольхова, дві дизайнерські сукні-вишиванки від Юлії Магдич, ваза «Mary’s Garden» за мотивами картин Марії Приймаченко від «LoraShen Studio», а також «тихий аукціон» із картинами Юрія та Олександри Басанців. Виручені кошти буде спрямовано на реабілітацію або бойові потреби військовослужбовців – співробітників ДП «ГДІП» і оперети: Олександра Ситника, Володимира Гудкова, Сергія Васьківського, Василя Гайдея, Сергія Яцука, Олександра Остропольського.

Щемно на сцені лунали українські народні та патріотичні композиції у виконанні творчого колективу театру. Під час пісні «Пливе кача по Тисині…» присутні згадали усіх полеглих воїнів, які віддали своє життя за Україну.

Продовжуємо робити добрі справи та наближаємо перемогу разом!