» » Вечір кіно у студмістечку ЗУНУ

Вечір кіно у студмістечку ЗУНУ

Дата: 29-05-2023, 11:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно на території класичного університету Тернополя відбувся вечір кіно, під час якого жителі студмістечка ЗУНУ переглянули американсько-австралійський фільм «З міркувань совісті», знятий Мелом Гібсоном.

Це захоплююча військова драма про героїчного американського санітара, який брав участь у штурмі Окінави без зброї в руках. Головний герой - молодий провінційний хлопчина Десмонд Досс, який палко вірить у Бога та сповідує адвентизм сьомого дня, що повністю відкидає насильство. Віра Десмонда забороняє йому навіть торкатися зброї, але в розпал Другої світової війни хлопець вирішує, що не може відсиджуватися у тилу, поки інші хлопці з його міста воюють. Він добровільно записується в армію, і йому обіцяють, що він стане польовим санітаром, якому не потрібно носити зброю. Однак командири хлопця наполягають, що кожен солдат повинен навчитися стріляти, навіть якщо його військова робота - рятувати поранених, а не вбивати японців. Десмонду доведеться пройти через приниження та залякування, аби нарешті довести свою мужність у самісінькому пеклі війни.

Молоді люди мали можливість не лише насолодитися кінострічкою, а ще й замислитися, прожити емоції героїв та зрозуміти, що бути принциповим у своїх переконаннях - це сміливість.

Дякуємо усім, хто став частиною дружньої сім’ї студентського містечка Західноукраїнського національного університету!