» » Просвітницький захід «Дитинства чисте джерело»

Просвітницький захід «Дитинства чисте джерело»

Дата: 1-06-2023, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 До міжнародного дня захисту дітей у читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету  відбувся просвітницький захід «Дитинства чисте джерело» для учнів 7 класу Тернопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - економічний ліцей №9 імені Іванни Блажкевич».

ГО «Спілка Жінок Тернопільщини» виступила співорганізатором зустрічі.

У межах заходу було проведено невелику інтелектуальну гру «Стежками рідної землі». Відповідаючи на запитання про історію, літературу, відомих людей світу, географію, релігію та традиції, учні мали змогу навчитися креативно, творчо мислити та дискутувати.

Після вікторини школярі співали карооке, слухали патріотичні пісні та декламували улюблені вірші сучасних поетів. 

Завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна спробувала розкрити зміст значення книги, як «джерела знань», розповіла як розвинути уміння правильно читати книги під час літніх канікул та бажання користуватися книжками для збагачення своїх знань.

У кіноклубі Docudays UA, який працює при громадській організації «Спілка жінок Тернопільщини», відбувся  показ документального фільму  «Моя щаслива непроста родина» із категорії «Навчальні фільми про права людини з колекції Польської Гельсінської спілки з прав людини». Ця дотепна документальна стрічка розповідає про трьох молодих дівчат різного віку. Між ними є дещо спільне - незвичайна побудова родини. Дівчата знайомлять свої сім'ї і вперше діляться своїми почуттями та захопленням перед батьками. Після перегляду відбулося обговорення фільму із керівницею клубу Олесею Капуш.