» » Співпраця із словацькими науковцями

Співпраця із словацькими науковцями

Дата: 16-06-2023, 15:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулася робоча зустріч проректорки з науково-педагогічної діяльності  Оксани Десятнюк із першим проректором Пряшівського університету в Пряшеві, професором Габрієлем Палем, доцентом греко-католицького теологічного факультету Пряшівського університету Юрієм Поповичем.

Під час спілкування колеги обговорили напрями співпраці між закладами вищої освіти,  організацію конференцій та симпозіумів, зосередили увагу на реалізації спільних проєктів і проведенні міжнародних наукових досліджень.

Оксана Миронівна, розповідаючи про перспективи співробітництва, зазначила: «Важливо взаємодіяти із університетами різних країн, адже - це пошук нових ідей, підвищення якості освіти, багатовимірний обмін досвідом, який впливає на вдосконалення компетентностей викладачів, студентів та випускників».

 «Переконаний, що об’єднуючи академічні спільноти, ми втілимо проєкти, які принесуть користь не тільки студентству, а й суспільству наших країн. Приємно, що вже сьогодні ми маємо можливість працювати із колективом соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету», - сказав Габрієль Паль.  

Деканка соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ Оксана Гомотюк додала: «Така співпраця є унікальною можливістю для нашого університету. Вірю, що разом ми зміцнимо наші позиції на національному рівні в освітній та науковій царині».