» » Кіноклуб у бібліотеці ім. Л. Каніщенка

Кіноклуб у бібліотеці ім. Л. Каніщенка

Дата: 23-06-2023, 10:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету у межах діяльності кіноклубу Docudays UA, який діє при громадській організації «Спілка Жінок Тернопільщини», упродовж червня відбувалися покази документальних фільмів на різноманітну тематику, а саме: «Мова»,  «Мир», «Казка про коника», «Моя щаслива непроста родина», «Ґабріель повідомляє з чемпіонату світу».

Основною метою кіноклубу є формування у старшокласників, студентів, молоді України правової свідомості й громадської активності, надаючи правозахисникам, викладачам, громадським лідерам медіаінструменти й методологію для розвитку діалогу та підвищення рівня обізнаності у галузі прав людини.

Після перегляду фільмів присутні спілкувалися й дискутували із керівницею клубу - Олесею Капуш та модераторкою заходів, завідувачкою читального залу для студентів - Іриною Любезною.

Фільми про права людини Docudays UA включає різноманітні проєкти з популяризації й розвитку документалістики, формування активної громадянської позиції та підвищення рівня дотримання прав людини в Україні.