Засідання вченої ради

Дата: 23-06-2023, 17:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У класичному університеті Тернополя, 23 червня, відбулося підсумкове засідання вченої ради, у якому взяв участь голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, голова наглядової ради ЗУНУ Анатолій Гулей, директор ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» Олександр Шламп.

Розпочинаючи роботу, ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий сказав: «Дорогі колеги, шанові гості! Наближається до завершення навчальний рік. Для нас він був водночас непростим, але й плідним. Ми наполегливо працювали, гуртувалися, вирішували складні питання та приймали важливі рішення, жили сьогоденням й думали про майбутнє. Хочу висловити подяку кожному працівнику класичного університету Тернополя за сумлінну роботу, за ваш ентузіазм та повну самовіддачу, за патріотизм та віру, за відданість ЗУНУ та Україні. Ми довели, що українська освіта – стійка й може адаптовуватися, трансформовуватися, відповідно до непередбачуваних викликів.

Час сильних – це час, коли цінно бути на своєму місці і просто якісно виконувати свою роботу. Час сильних – тоді, коли потрібно впроваджувати необхідні рішення, незважаючи на обмеження та зовнішні перепони. Час сильних – це відповіді на запитання: «Як особисто я, мій досвід та моя команда можуть бути корисні університету-країні-світу?» Ми маємо розуміти, наскільки значуща та важлива сфера освіти сьогодні, тож не зупиняймося на досягнутому, реалізовуймо нове, інтегровуймо напрацювання та примножуймо славу Західноукраїнського національного університету!»

«Мені дуже приємно сьогодні перебувати тут та бачити освітян, науковців, студентів, які об'єднані однією метою – працювати на благо нашої України!» - зазначив, звертаючись до спільноти класичного університету Тернополя, Михайло Головко.

Михайло Йосифович нагородив почесною відзнакою за вагомий особистий внесок у розвиток Тернопільщини та України, сфери освіти і науки, значні особисті досягнення у професійній діяльності, активну участь у підготовці фахівців, науково-педагогічних працівників, тривалу і бездоганну працю, активну громадянську позицію ректора ЗУНУ Андрія Крисоватого.

Андрій Ігорович та Михайло Йосифович підписали договір про співробітництво між Західноукраїнським національним університетом та Тернопільською обласною радою й домовилися про організацію лекцій, семінарів, дискусійних платформ, інших заходів, пов’язаних із освітньою, навчально-просвітницькою діяльністю, розробку та реалізацію програм і курсів, проєктів, спрямованих на підвищення компетенцій працівників виконавчого апарату обласної ради, проведення підготовки студентів з елементами дуальної форми здобуття вищої освіти, стажування викладачів у Тернопільській обласній раді.

Грамоти Тернопільської обласної ради за вагомий внесок у розвиток сфери освіти і науки, значні особисті досягнення у професійній діяльності, активну участь у підготовці фахівців, науково-педагогічних працівників, активну громадянську позицію вручили Миколі Диваку, Ользі Кириленко, Євгену Савельєву, Анатолію Саченку, Тетяні Чолач, Всеволоду Обертасу. За відмінні успіхи у навчанні, активну участь у громадському житті університету нагородили грамотою Тернопільської обласної ради Іллю Онищука.

Грамоти Верховної Ради України за заслуги перед українським народом отримали Оксана Десятнюк, Людмила Крайняк, Сергій  Шандрук, Оксана Коваль.

Продовжуючи роботу вченої ради,  Андрій Ігорович вручив нагрудний знак «Почесний працівник університету» Тетяні Коваленко, Ірині Банадизі, Андрію Дмитріву, Оксані Павук, Оксані Соловій, нагрудний знак «Почесний професор університету» - Тетяні Микитюк, Борису Язлюку, Оксані Гомотюк, Богдану Сеніву, Валерію Єрьоменку, Григорію Гладію.

Орденом «Жінка.Мир.Безпека» нагороджено Надію Кульчицьку та Людмилу Дерманську.

Подяку за реалізацію інноваційних проєктів та підтримку ініціатив класичного університету Тернополя вручили директору ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» Олександру Шлампу.

Під час вченої ради колектив університету передав дрон декану юридичного факультету ЗУНУ Сергію Банаху, побажавши сил та міцності у захисті рідної країни. Сергій Володимирович зазначив: «Дорогі друзі, дуже дякую вам за підтримку Збройних Сил України! Хочу від нашої військової частини передати макет однієї з бойових машин, яка є на озброєні нашого полку, яка захищає українське небо та наших людей. Нехай цей маленький дарунок оберігає кожного із вас!»

На порядку денному колеги розглянули питання про визнання освітніх документів (сертифікатів про закінчення вищої середньої школи), виданих освітніми установами Республіки Словаччина, затвердження положення про студентське самоврядування Західноукраїнського національного університету, затвердження кандидатур на призначення іменних (академічних) стипендій, затвердження графіка освітнього процесу  на 2023/2024 навчальний рік, затвердження освітньо-професійних та освітньо-наукових програм для здобувачів вищої освіти початкового рівня (короткий цикл), першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти на 2023/2024 н.р., затвердження електронного навчального видання «Словник понять і термінів з Інтернет-маркетингу», як інформаційного ресурсу; рекомендацію до друку з присвоєнням грифу «Затверджено вченою радою ЗУНУ» підручника «Європейська та глобальна регіональна інтеграція», з присвоєнням грифу «Рекомендовано вченою радою ЗУНУ»  навчальних посібників «Європейський регіоналізм: практичне втілення», «Психологія конфлікту та медіація», авторських монографій «Фінансова система України і прямі іноземні інвестиції: ефекти взаємодії та стратегічні імперативи залучення», «Фінансова стійкість домогосподарств: теоретичні основи та прикладні аспекти»,  наукових журналів «Актуальні проблеми правознавства», «Інститут бухгалтерського обліку, контроль та аналіз в умовах глобалізації», «Гуманітарні студії: історія та педагогіка».