» » Книжкова виставка "Конституція України!"

Книжкова виставка "Конституція України!"

Дата: 28-06-2023, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Конституція є гордістю країни, а день її прийняття вважається великим святом. Для того, щоб всі люди в державі жили щасливо, кожен повинен знати Конституцію своєї країни, розуміти її, виконувати і боронити.

Конституція України має важливе значення, оскільки в ній закріплено право українського народу мати власну державу та важливі етапами історичного розвитку нашої країни на шляху до її становлення, як конституційної держави.  

Відвідувачі бібліотеки мають можливість  переглянути  основні положення документу, в якому закладено основу держави, а саме її суспільні та національні цінності, життєво важливі права та свободи громодян.

Працівниками читального залу для студентів репрезентовано книжкову виставку,  на якій представлені наукові видання, які відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції. Розміщена література дає відповідь на питання, якою ця держава повинна стати.

Поважаючи Конституцію й неухильно дотримуючись її принципів, ми зможемо забезпечити подальший розвиток України як демократичної держави, рівноправної зі світовою спільнотою.