» » Курс «Самодопомога та кризова допомога» для працівників ДСНС

Курс «Самодопомога та кризова допомога» для працівників ДСНС

Дата: 29-06-2023, 16:33 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті стартував курс «Самодопомога та кризова допомога» для працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Навчання проводять тренери з Ізраїльської коаліції травми, які є світовими експертами в галузі самодопомоги та кризової психологічної допомоги.
Ізраїльська коаліція травми (ITC) — це асоціація неурядових організацій, які займаються психосоціальною підтримкою населення, що постраждало від різних катастроф. В Україні коаліція активно працює ще з 2014 року, проводить консультації для представників українського уряду й бізнесу.
Під час занять учасники вивчають гостру реакцію на стрес, психофізіологію стресу; базовий протокол саморегуляції «4 стихії»; функціювання під час гострих кризових подій; нормалізацію і неінвалідізацію, правила першої психологічної допомоги; протокол «Тріаж» – фільтри людей, які знаходяться у місті кризової події; загальний протокол першої психологічної допомоги «Яалом»; індивідуальний протокол ППД «Напарник»; принципи саморегуляції при тривалому стресі; безперервність життя в умовах тривалого стресу; принцип заряджання акумулятора, індивідуальний код адаптації, використання моделі BASIC PH - симуляція у малих групах; правила декомпресії, роботу із негативними думками та техніку «Переверток».
Дякуємо за можливість переймати досвід від найкращих фахівців Ізраїлю!