» » Фридерік Цоль відвідав Західноукраїнський національний університет

Фридерік Цоль відвідав Західноукраїнський національний університет

Дата: 24-07-2023, 17:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк зустрілася із Фридеріком Цолем – почесним професором Західноукраїнського національного університету, професором Ягелонського університету (Польща) та Оснабрюцького університету (Німеччина), заступником голови правління Комітету із захисту демократії (Малопольське воєводство), екс-членом правління Європейського інституту права (Відень, Австрія).

До університету приїхав доктор Роберт Штонберг, який має приватну медичну практику в Німеччині, а від початку війни в Україні допомагає в зборі та організації доставки гуманітарної допомоги для ЗСУ. У цьому Роберту допомагають двоє синів: Роланд і Конранд.

Із початку повномасштабного вторгнення Фридерік Цоль займається активною волонтерською діяльністю та підтримує українців. У співпраці із фондами та організаціями Польщі, Німеччини, Італії, Франції та інших країн Євросоюзу, неодноразово постачав в Україну гуманітарні вантажі, медичне обладнання, пожежні автомобілі тощо.
Фридерік Цоль – співпрацює із Західноукраїнським національним університетом із 1999 року, заснував Школу польського та європейського права ЗУНУ у 2001 році, ідейний натхненник функціонування Школи, допомагає в організації стажувань в адвокатських обʼєднаннях Польщі та навчанні у Ягеллонському університеті для кращих випускників ЗУНУ. Відповідальний координатор співпраці ЗУНУ із Оснабрюцьким університетом (Німеччина, з 2014 року), у межах якої проводяться щорічні наукові стажування професорсько-викладацького колективу ЮФ ЗУНУ та спільні Літні Школи і наукові конференції для студентів обох вишів у Оснабрюці та Тернополі, член редакційної колегії фахового журналу ЮФ ЗУНУ «Актуальні проблеми правознавства».

Пан Фридерік зазначив: «Щоб подолати російського агресора потрібно об’єднуватись. Це наша спільна війна, лише разом ми зможемо перемогти. Ми розуміємо, наскільки важливо підтримувати Україну в усіх сферах. Переконаний, що надалі наша співпраця лише посилиться!»

Оксана Десятнюк сказала: «Ми відчуваємо і дуже дякуємо за вашу підтримку. Надзвичайно цінно для нас є те, що ви активно допомагаєте як українським військовим, так і українським освітянам. Відрадно, що у нас є спільне бачення майбутнього України як високорозвиненої, європейської держави».