» » Обласний юнацький турнір з швидких шахів «Єдина Україна» у Закарпатському навчально-науковому інституті ЗУНУ

Обласний юнацький турнір з швидких шахів «Єдина Україна» у Закарпатському навчально-науковому інституті ЗУНУ

Дата: 29-08-2023, 09:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 За ініціативи колективу Закарпатського навчально-наукового інституту Західноукраїнського національного університету у стінах закладу освіти відбувся обласний турнір з швидких шахів для дітей.

Співорганізаторами виступила Федерація шахів Закарпатської області.

У науковому залі ЗННІ зібралися найсильніші спортсмени-шахісти не тільки області, але й різних куточків України, які через війну проживають на Закарпатті.

«Всі ви змагатиметеся упродовж 5 годин, а перемогу отримають найсильніші. Тож бажаю вам успіхів і задоволення від отриманих результатів, а також налагодження дружніх відносин зі спортсменами з різних регіонів нашої країни», – зазначила директорка Закарпатського навчально-наукового інституту Едіта Грабар.

На події присутній президент Федерації шахів Закарпатської області Юрію Мошак, головний суддя змагань Семен Найгебавер та Ігор Щербака, свалявчанин, який доклав багато зусиль для розвитку цього виду спорту у Закарпатті.

Турнір проходить за головної спонсорської підтримки громадського діяча, мецената, депутата Свалявської міської ради Романа Годі, власниці кафе-кондитерської «Mirella Mirella» Мирослави Голонич та мецената Павла Ганинця, а також виробника мінеральних вод Закарпаття ТОВ «Маргіт».

Перше місце посіла команда «Магнуси», друге – «Май ліпша команда», третє – «Lichess».

Переможці отримали кубок, медалі, грамоти та грошові премії від спонсорів.