Засідання вченої ради ЗУНУ

Дата: 30-08-2023, 18:27 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулося засідання вченої ради.

Розпочинаючи роботу, голова вченої ради ЗУНУ Андрій Крисоватий сказав: «Шановні колеги! Ми розпочинаємо новий навчальний рік в умовах війни. Кожен із нас розуміє, як важливо працювати злагоджено заради поступу нашого університету й України, виховувати патріотів-лідерів та формувати привабливе середовище для здобуття освіти. Тому діймо рішуче й впевнено долаймо виклики сьогодення!»

 Андрій Ігорович вручив відзнаки «Почесний працівник університету» Юрію Ромашку, Василю Мельниченку, Любові Франчук та Іллі Мазанику, «Почесний професор університету» Ірині Беловій, Василю Ковалю, Анатолію Литвину та Василю Немішу. Диплом доктора наук отримав Богдан Малиняк.

Ректор класичного університету Тернополя Оксана Десятнюк розповіла про зміни у структурних підрозділах ЗУНУ та перейменування кафедр.

Продовжуючи засідання вченої ради, колеги розглянули порядок денний: внесення змін до Положення про вчену раду університету; затвердження Положення про проведення міжнародних науково-практичних конференцій, Порядку конкурсного відбору учасників освітнього процесу у програмах академічної мобільності, загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування у вигляді тренінгу «Особливості комунікації та взаємодії в кризових ситуаціях», яка реалізовуватиметься на базі навчально-наукового інституту комунікацій, програми тренінгу для працівників урядових структур України «Євроінтеграційна політика та стратегії комунікації України» та тренінгу для викладачів і співробітників міжнародних відділів університетів «Публічна дипломатія в діяльності університетів», розроблених навчально-науковим інститутом міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина спільно з Державним підприємством «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» та Фондом Ганнса Зайделя. Також були рекомендовані до друку наукові журнали: «Комп’ютинг», «Український журнал прикладної економіки та техніки»; заслухані звіти про закордонні відрядження.