» » СТУДЕНТИ ТНЕУ СЛУХАЛИ ЛЕКЦІЇ НІМЕЦЬКОЮ МОВОЮ, що стало поштовхом до ще більшої праці на шляху самовдосконалення

СТУДЕНТИ ТНЕУ СЛУХАЛИ ЛЕКЦІЇ НІМЕЦЬКОЮ МОВОЮ, що стало поштовхом до ще більшої праці на шляху самовдосконалення

Дата: 26-04-2013, 14:58 | Автор: Марія Баліцька

Відкриті лекції німецькою мовою три дні поспіль читав студентам Тернопільського національного економічного університету професор з Німеччини Уве Кленер. Відтак, 23 квітня студенти дізналися про «Виклики світової міграції як елемент глобалізації»; 24 квітня – слухали про : «Систему освіти в Німеччині і Болонський процес», а 25 квітня – про «Соціальну інфраструктуру в Німеччині: порівняльний аналіз».

 

- Юрію Івановичу, наскільки важливими є залучення іноземних лекторів у навчальний процес університету для студентів ввіреного Вам факультету, - запитала я у  декана Україно-німецького економічного факультету Юрія Гайди.

- Залучення іноземних лекторів розглядається як можливість для наших студентів додатково прослухати курс лекцій німецькою мовою власне носієм цієї мови. Днями таку нагоду отримали студенти 1-4 курсів Україно-німецького економічного факультету.

 

- Чи допомагають такі лекції в удосконаленні німецької мови? –це вже запитання до студентів Україно-німецького економічного факультету.

Тетяна Овсієнко (група МЕНМФ-21): «Цього тижня студенти нашого факультету мали чудову можливість відвідати цікаві лекції німецького професора Уве Кленнера. Це був надзвичайний досвід, адже мені справді здалося, що ми на лекції у Німеччині. Ці три лекції були надзвичайно пізнавальними та цікавими. Ми дізналися багато про німецьку освітню систему та життя іммігрантів у ФРН. Звісно, почути носія мови було корисно для всіх нас і це дало гарну мотивацію для удосконалення власної німецької мови».

 

Лілія Гритчук, МЕНМФ – 41, студентський декан УНЕФ: «Нещадавно, як відомо стіни нашого університету відвідав німецький професор, котрий хотів донести нашим студентам, щось нове та викласти цікаву інформацію. Це неймовірно приємно, що Україно-німецький факультет практикує подібний досвід. Адже кращого для вивчення мови не придумаєш.Було дуже приємно слухати лекції, як то кажуть від першоносія.Студенти УНЕФ старанно відвідували заняття, а найприємніше, що за власним бажаннм. Також приєднувались і студенти інших факультетів, що не могли не справити позитивного враження про університет загалом. Хотілось би підкреслити, що професор старався викладати інформацію максимально зрозуміло для студентів, що йому вдалося, а якщо студент чогось не зрозумів, то міг в будь-яку мить запитати і отримати відповідь. На мою думку, потрібно частіше проводити подібні заходи, залучати нарізноманітніших компетентних іноземців, адже це – стимулює».

 

Олексій Гринішин, МЕНМФ-11: «23, 24 і 25 квітня мені випала чудова можливість відвідати лекції німецького професора Уве Кленера. Враження залишились лише позитивні, адже це рідкісна нагода послухати живу німецьку мову, що, в свою чергу, є важливим аспектом вивчення будь-якої іноземної мови: спілкування з носієм. Незважаючи на те, що лекції проходили п’ятою парою, – аудиторія щодня була повністю заповнена. Ми розглядали цікаві питання, які стосуються проблем міжнародної економіки та Німеччини зокрема. Наприклад, однією із тем була міграція, як аспект глобалізації; ще одна цікава тема: матеріальні умови життя в Німеччині у порівнянні з іншими країнами. Особисто для мене лекції з професором Уве Кленером були не лише потоком цікавої інформації, але й об’єктивною перевіркою своїх знань німецької мови і величезним поштовхом до ще більшої праці на шляху самовдосконалення. Я щиро вдячний організаторам і зокрема нашому декану Юрію Івановичу Гайді за такий прекрасний та корисний захід на нашому Україно-німецькому економічному факультеті».