» » Інформаційна година до Дня програміста

Інформаційна година до Дня програміста

Дата: 13-09-2023, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 День  програміста – неофіційне свято програмістів, що відзначається у 256-й день року. Число 256 (два у восьмому ступені) обрано тому, що це кількість чисел, які можна виразити за допомогою одного байта. У високосні роки це свято потрапляє на 12 вересня, в невисокосного - на 13 вересня.

У бібліотеці ім. Л. Каніщенка  проведено тематичну інформаційну годину «У світі професії програміста» завідувачкою читального залу Іриною Любезною та куратором Галиною Дурдас для студентів групи КІт-12 ВСП «ФКЕПІТ ЗУНУ».

В Україні професія інженер-програміст перспективна і високооплачувана, але, звичайно, для того щоб ним стати потрібно докласти великих зусиль. Гарному спеціалісту треба постійно навчатися і вдосконалювати свої навички, займатися самоосвітою. Сфера IT дуже швидко розвивається, необхідно хутко реагувати на зміни, пристосовуватися до нових технологій, в іншому випадку набуті навички будуть швидко втрачати свою актуальність.

Професія програміста - це майбутнє, адже інформаційні технології постійно перебувають на стадіях розвитку та вдосконалення. Тому ставши хорошим фахівцем  ви з легкістю зможете знайти роботу та отримувати непоганий заробіток.

 У читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ експонує тематична книжкова виставка до Дня програміста, яка буде корисною у навчанні майбутнім програмістам та кожному, хто прагне іти у ногу з часом.

Студентів ознайомлено з новинками літератури по інформатиці, програмуванню, комп’ютерній техніці та інформаційних технологіях.

 У День програміста бажаємо цифровим гуру простого алгоритму для вирішення будь-яких питань, чудового веб-дизайну навколишнього світу і відмінного сервісу в особистій програмі!