» » Студенти ЗУНУ розповідають про навчання

Студенти ЗУНУ розповідають про навчання

Дата: 18-09-2023, 14:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Анастасія Крива, яка навчається за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» розповідає про студентське життя.

Анастасія зазначає: «З думкою про перспективне майбутнє я даю йому можливість здійснитися... Цьогоріч переді мною відкрилася можливість двічі спробувати власні сили в екопроєкті у Хорватії, який фінансувався програмою Erasmus+. Насамперед, великою несподіванкою для мене була пропозиція взяти учать у проєкті з метою продукування ідей для поліпшення «Eco Project». Кілька днів ми разом з організаторами з різних країн працювали над ідеями, які потім перетворилися у незабутню реальність для нас, учасників основної сесії проєкту, які приїхали з України, Франції, Хорватії, Сербії, Боснії та Герцеговини. Кожного дня наш ранок розпочинався різноманітними екоактивностями. Ми готували презентації, у яких розповідали про екологічні проблеми у наших країнах, демонстрували екологотипи та брали участь у різних квестах, мета яких була прибрати якнайбільше сміття на території нашого кемпінгу.

Поміж проблематики екології, ми також не пропустили спортивних розваг: грали у волейбол, теніс, проводили екотренування на природі та насолоджувалися відпочинком на Адріатичному узбережжі, плаваючи на каяках. Також приємним моментом та простором для натхнення було містечко, де розташований наш кемпінг – старовинний центр Хорватії, місто Савудрія. Територія розташована на березі Адріатичного моря, з неймовірно красивою природою та енергетикою, що надихала. У результаті навчального процесу я отримала теоретичні та практичні знання з питань, пов'язаних з екологією. Зокрема, я дізналася, як борються з проблемами захисту морів та океанів інші держави. Я отримала розуміння про те, яке місце займає екологія у кожній країні. Також я познайомилася з культурою інших країн, покращила комунікаційні навички іноземною мовою та зарядилася енергією для впровадження набутих знань у своїй країні.

Щиро вдячна своїй кафедрі міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д.  Гаврилишина за цю можливість та за знання, які я отримую у стінах Західноукраїнського національного університету».