«Regional Consultations with NGOs in Europe»

Дата: 22-09-2023, 10:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На запрошення UNHCR, The UN Refugee Agency директор Закарпатського навчально-наукового інституту Західноукраїнського національного університету Едіта Грабар  взяла участь у «Regional Consultations with NGOs in Europe». Захід був проведений у Женеві, Швейцарія.

Представники з-понад 50 країн світу долучилися до обговорення важливих проблем людства: інклюзії, гендерної рівності та ролі організацій у супроводі біженців та осіб без громадянства. Учені дискутували щодо труднощів у залученні українських школярів/студентів-біженців до національної системи навчання у країнах тимчасового проживання; критично низького рівня освіченості українських біженців ромської національності; викликів, які постають перед ВПО у місцях безпечного проживання на території України, зокрема пов’язаними із здобуттям освіти; визнання українських дипломів про вищу освіту у країнах проживання українських біженців та багато інших.

У результаті спілкування було визначено шляхи вирішення проблем. Учасники «Regional Consultations with NGOs in Europe» радо ділилися своїм досвідом!