» » Міжнародна конференція «New Europe»

Міжнародна конференція «New Europe»

Дата: 22-09-2023, 14:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Варшаві, Польща, відбулася міжнародна конференція «New Europe», організатором якої виступили Akademia Wymiaru Sprawiedliwości  та Centrum Badań Polityki Europejskiej за сприяння компанії Frontex.

У заході взяв участь в.о. завідувача кафедри безпеки та правоохоронної діяльності юридичного факультету Західноукраїнського національного університету Ігор Метельський, який був єдиним представником від України. Ігор Дмитрович виступив із доповіддю «European Union towards future expectations and challenges from the perspective of Ukraine and other candidates countries».

Представники Великої Британії, Польщі, Словенії,  Північної Македонії, Італії, Іспанії, Португалії, України, Туреччини, Хорватії, Румунії обговорювали проблеми, які виникли у діяльності Європейського Союзу, повномасштабного вторгнення росії на територію України та  запропонували основні напрями врегулювання їх задля успішного та ефективного функціонування європейського співтовариства.

Україна не лише територіально, але і ментально є Європою, а врахування думок українців є важливим внеском у розвиток і становленні нової Європи!