Разом до перемоги!

Дата: 25-09-2023, 09:40 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 24 вересня 2023 року  Всеукраїнське товариство "Просвіта" ім.Тараса Шевченка організувало і провело у Тернополі благодійний ярмарок «Усе для перемоги» на підтримку бійців 105 ОБР ТРО Збройних Сил України!

Звучала молитва за Україну, за її волю, за честь, за славу, за перемогу, за захисників і захисниць і весь благочестивий український народ!

Десятки народних умільців нашого славного Тернопілля представили своє мистецтво.

Були проведені майстер-класи та благодійна безпрограшна лотерея, працював вільний мікрофон, були мистецькі дарунки бійцям, які захищають Україну на передовій у російсько-українській війні, серед яких авторські книги поезій Марії Баліцької, народжених війною, «Журавлина пісня» і «Калинова журба».

Радували тернополян і гостей міста піснею, словом, танцями, театралізованим дійством численні заслужені та аматорські творчі колективи й окремі виконавці українських народних та сучасних пісень.

Ангелів-охоронців та жовто-блакитні браслети для наших воїнів, які виготовили студенти соціально-гуманітарного факультету і факультету фінансів та обліку ЗУНУ під керівництвом спеціаліста відділу творчої самореалізації та виховання Марії Гайди, на ярмарку представила сама майстриня. Працівники бібліотеки ім.Л. Каніщенка ЗУНУ виготовили  маскувальні костюми для наших захисників та захисниць, які були продані на аукціоні.

 

Оберегові рукотвори Марії Баліцької також були представлені на благодійному ярмарку, а стилізований оберіг закоханих сердець «Нерозлучники», який представила народна мисткиня, художниця, письменниця, журналістка, головна редакторка газети класичного університету Тернополя "Університетська думка" МаріяБаліцька, був проданий на аукціоні за 1000 грн.

 

Кошти, вилучені з ярмарку, передані на потреби 105 бригади ТРО ЗСУ.

 

Слава Україні! Героям слава!