» » Гра-квест «Подорож книжковими стежками»

Гра-квест «Подорож книжковими стежками»

Дата: 26-09-2023, 09:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 До Всеукраїнського дня бібліотек у бібліотеці ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету проведено  гру-квест «Подорож книжковими стежками» для студентів кафедри транспорту і логістики навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури ЗУНУ.

Мета гри-квесту - урізноманітнення цікавого та корисного дозвілля читачів, підсилення уваги до бібліотеки та читання, розвиток орієнтування у книжковому фонді бібліотеки.

Команди отримали завдання скласти і прочитати відомі вислови про книгу. Щоб отримати ці вислови командам за допомогою мапи необхідно було пройти три локації: читальний зал для студентів,  книгосховище №1 і №2. На кожній зупинці команди виконували різноманітні  завдання, за правильне виконання яких отримували одну частину вислову.

На кожній із трьох локації  команда повинна була відгадати ключове слово для того, щоб почати виконувати завдання. З чим команди успішно впоралися та  проявили кмітливість, швидкість мислення та інтуїтивне прийняття рішень, вміння працювати у команді.

Переможцем стала та команда, учасники якої найшвидше пройшли усі локації, виконали завдання координатора, якомога швидше дісталися фінішу та склали свій вислів, а саме: «Читання возвеличує душу».

Завдяки організації та проведенню таких заходів бібліотека стає популярним місцем в університеті, місцем, де завжди цікаво.

Сподіваємося, що відвідування бібліотеки стане доброю звичкою, яка перетвориться у потребу систематичного читання.