» » Інтелектуальна гра «Козацькому роду нема переводу»

Інтелектуальна гра «Козацькому роду нема переводу»

Дата: 27-09-2023, 09:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 1 жовтня в Україні відзначають День українського козацтва (згідно Указу Президента України від 7 серпня 1999р.).

До цієї події 26 вересня під час тривоги для студентів та викладачів в укритті бібліотеки ім. Л. Каніщенка проведено інтелектуальну гру «Козацькому роду нема переводу». У грі взяли участь студенти кафедри агробіотехнологій та кафедри транспорту і логістики, а також їхні викладачі Микола Буряк і Світлана Гойсюк. Перемогла дружба.

Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст.

В історії нашого народу є багато героїчних сторінок, та найцікавіша – це історія запорізького козацтва. Тож на вікторині згадали як зародилась Січ, як козаки боронили рідну землю, про славних гетьманів. У ході гри всі присутні ще раз переконалися, що козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.

Водночас завідувачкою читального залу репрезентовано книжкову виставку до Дня Українського козацтва «Лине слава козацька з далеких віків».

Користувачі бібліотеки ім. Л. Каніщенка  мають змогу ознайомитися з книгами про славні козацькі традиції, історію виникнення козацтва в Україні, побут і життя козаків на Січі.

Запорізька Січ – наша історія, слава, пам’ять про славне минуле, яке має підкріплюватися добрими справами, успішним навчання. Ми маємо бути достойними тих славних лицарів, запорозьких козаків, оборонців рідної землі.