» » Всеукраїнська студентська олімпіада з навчальної дисципліни «Податкова система України»

Всеукраїнська студентська олімпіада з навчальної дисципліни «Податкова система України»

Дата: 8-05-2013, 11:04 | Автор: Студентка групи ФОм-51 Сас Ірина

Впродовж 24-25 квітня 2013 року в Харківському національному економічному університеті згідно з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту  від 23 січня 2013 року № 46  відбувся ІІ-ий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Податкова система України».

 

Мені, Сас Ірині, студентці групи ФОм-51 випала честь представляти на олімпіаді Тернопільський національний економічний університет.

 

В Олімпіаді брали участь представники економічних, технічних, аграрних університетів. У складі оргкомітету та журі Олімпіади були представлені науковці провідних навчальних закладів України, які мають вагомі здобутки щодо підготовки фахівців з вищою освітою за спеціальністю «Оподаткування».

 

Олімпіада проводилась у 2 етапи: рівень теоретичних знань перевірявся 2 комплексними питаннями, наприклад в моєму варіанті перше стосувалась еволюції, чинного механізму, зарубіжного досвіду, проблем та напрямів вдосконалення місцевого оподаткування, а друге –  наукових основ структурної побудови податкової системи, а також 20 тестових завдань, які стосувались різних сфер оподаткування. Практична частина передбачала 4 задачі з визначенням податкових зобов'язань з податку на додану вартість, податку на прибуток підприємств зі складанням податкових декларацій. Мною були успішно виконані всі завдання, які були відповідно оцінені, і як результат – я виборола перше місце та отримала диплом І ступеня. 

 

Хотілося б висловити щиру подяку всьому науково-педагогічному колективу рідної кафедри податків та фіскальної політики за здобуті знанні в сфері оподаткування та можливість їх реалізувати, та безпосередньо за високий рівень підготовки до Олімпіади своєму науковому керівнику  к.е.н., доценту Валігурі Володимиру Андрійовичу. 

 

На даному етапі це є великим досягненням для мене та стимулом в моєму подальшому професійному вдосконаленні. Успіх любить тих, хто точно знає, що хоче від життя, і цілеспрямовано йде дорогою досягнень.