Слава незламним Героям!

Дата: 29-09-2023, 17:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Боротьба України за незалежність триває, виклики народжують новітніх Героїв, які в запеклих боях знищують ворогів та захищають нашу державу.  1 жовтня наша держава відзначатиме День захисників і захисниць України. Для кожного із нас - це надзвичайно важливе та велике свято відважних та незламних, мужніх і непереможних.
Колектив Західноукраїнського національного університету завжди готовий допомогти українським військовим матеріально, морально, духовно.
В актовій залі класичного університету Тернополя відбувся благодійний захід «Слава незламним Героям!», під час якого зібрали кошти на потреби ЗСУ.  Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих захисників України, серед яких, на жаль, і студенти та випускники нашого університету.
До усіх присутніх звернулася ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк, яка зазначила, що увесь український народ повинен бути об’єднаним заради перемоги!

Також виступив ветеран російсько-української війни, професор ЗУНУ Микола Лазарович.

Трепетним було відеозвернення до студентської молоді воїна-захисника, декана юридичного факультету ЗУНУ Сергія Банаха разом із його побратимами.

Пісенні композиції присутнім на заході подарували учасники творчих колективів університету: Ілона Дядьо, Ірина Гонташ, Вікторія Шевчук, Анастасія Галещук, Елеонора Атаманчук, Антоніна Зелена, Ірина Шегеда, гурт "Краплинки". Танцювали учасники студії сучасної хореографії "TNG dance company", колектив "New Ject dance", студенти Центру підготовки офіцерів запасу.

Вразила присутніх пісня "Перемога за нами", яка лунала із екрану у виконанні фіналіста телевізійного проєкту "Голос країни", випускника ЗУНУ, військового Павла Тютюнника.

Також глядачі мали можливість переглянути відеовірш А. Бінцаровської "Я не мовчу, коли іде війна".

Захід організував відділ творчої самореалізації та виховання ЗУНУ.

Нехай у важкі години ворожої жорстокої навали в серці кожного горить шевченківський вогонь любові до рідної України – країни відважних і гордих, гідних і незламних людей.
Хай кожен Герой повернеться із війни додому, наповнений силою духу, невичерпною енергією та чіткими переконанням, що Україна-понад усе!