» » Зустріч із внутрішньо переміщеними особами

Зустріч із внутрішньо переміщеними особами

Дата: 4-10-2023, 09:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету у межах проєкту «Бути поруч» відбулася зустріч із внутрішньо переміщеними особами, яку ініціювала ГО «Спілка Жінок Тернопільщини» разом з партнерами благодійних фондів «Хвилі змін» та  «Рокада».

Модераторами заходу виступили голова правління ГО «Спілка жінок Тернопільщини» Олеся Капуш та керівник напряму молодіжної політики Тернопільщини у ГО «Спілка Жінок Тернопільщини», завідувач читального залу для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ Ірина Любезна.

Спілка жінок Тернопільщини постійно співпрацює з внутрішньо переміщеними особами, надаючи їм підтримку у пошуку житла, медичної допомоги та освіти, а також допомагаючи інтегруватися в новому місці проживання через професійну підготовку та соціальні програми. Спілка сприяє їхньому правовому захисту та забезпечує психологічну підтримку для подолання травм та стресу, пов'язаного з переміщенням.

Зустріч проходила у надзвичайно теплій та приємній атмосфері. Кожен з присутніх отримав продуктовий набір від благодійного фонду «Хвилі змін», ця зустріч була дуже корисною для більшості присутніх, адже згуртований колектив ВПО, до якого входило 16 представників з різних областей поповнився новими знайомствами, членами. Під час зустрічі ВПО мали можливість отримати консультації спеціалістів, та отримати відповіді на актуальні питання.

Приємно зазначити, що більшість присутніх ВПО у знайшли  для себе  відраду в бібліотеці ім. Л. Каніщенка під час плетіння маскувальних сіток. Разом з колективом книгозбірні наближають перемогу.

Благодійний фонд «Рокада» проінформував про можливість соціально-психологічної допомоги ВПО, а також про можливість отримати гуманітарну, соціальну, правову, психологічну допомоги, що дуже важливо зараз.