» » Молодіжний форум European Youth Forum у Neumark

Молодіжний форум European Youth Forum у Neumark

Дата: 10-10-2023, 16:46 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах роботи міжнародного центру культури та розвитку студенти та викладачі Західноукраїнського національного університету взяли участь у молодіжному форумі European Youth Forum у Neumarkt, Steiermark, Austria.

 

До цього проєкту були залучені 9 студентів спеціальності «Бізнес-комунікації та переклад» кафедри іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина: Анастасія Кіт, Вероніка Андрієвська, Марта Данилюк, Юлія Цимбал, Софія Дубова, Тіна Мдинарадзе, Юлія Демчук, Ірина Крисовата, Юля Романчак та студентка спеціальності «Маркетинг» кафедри маркетингу факультету економіки та управління Діана Гурневич, а також  професор кафедри іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій, директор міжнародного центру культури та розвитку Ольга Царик та доцент кафедри іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій Західноукраїнського національного університету Наталія Рибіна.

Програма заходу була максимально насиченою:  лекція Даніеля Кеннеді "A New European Future Culture", воркшоп д-ра Томаса Бауера "Erasmus+ and mobility programs"; воркшоп доц. Наталії Рибіної та проф. Ольги Царик "Building Bridges of Peace: Exploring the role of youth in promoting peace, conflict resolution, and the importance of cross-cultural understanding"; лекція Дітера Бахера "Between media and propaganda: information and war", воркшоп  Настасії Копрівіци "Courage,Young Europeans"  .

Студенти класичного університету Тернополя підготували презентації про молодіжні організації, які популяризували ідеї миру після 1 і 2 світових війн, а також діяльність української молоді під час повномасштабної війни в Україні.

Робота у команді над спільними проєктами та  подорожі дали учасникам можливість покращити навички комунікації та розвинути міжкультурну компетенцію. Цей досвід відкрив багато нових горизонтів і залишив незабутні спогади студентів:

«В Австрії мені найбільше сподобалося знайомитися з  культурою та традиціями країни. Участь у молодіжному обміні – це поглиблення своїх знань з англійської та німецької мов», - зазначає Вероніка Андрієвська.

 

«Поїздка в Австрію – світ нових знань і можливостей. Я познайомилися зі студентами різних країн, подорожувала разом з ними, дискутувала та навчалася», - розповідає Анастасія Кіт.

 

«Мені сподобався молодіжний форум, адже у мене була можливість зустріти молодих людей з інших країн, обмінюватися ідеями та досвідом, поглиблювати свої знання у різних сферах. Дякую організаторам та викладачам ЗУНУ за цей досвід»,  - Ірина Крисовата.