» » Студенти побували у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області

Студенти побували у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області

Дата: 12-10-2023, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно студенти Західноукраїнського національного університету побували у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Під час екскурсії студенти ознайомилися з історією виникнення податків, особливостями їх функціонування та становленням податкової системи на різних етапах історичного розвитку держави, з сьогоденням та минулим податкової служби Тернопільщини.

Юнаки та дівчата розглядали документи та архівні фото, обчислювальну техніку різних періодів, паперові гроші, монети. Головна державна інспекторка сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області Інеса Мендрунь продемонструвала відвідувачам типове робоче місце податківця 50-х років минулого століття, форму працівників податкової, а також точну срібну копію старовинної гривні 11-13 століть.

Після цього гості відомства побували у центрі обслуговування платників при Тернопільській ДПІ. Дізналися про роботу центру, перелік адмінпослуг, розглянули інформаційні стенди та зразки заяв. Начальник Тернопільської ДПІ Володимир Гузенков коротко ознайомив молодь із останніми змінами у податковому законодавстві, розповів про електронні сервіси ДПС та новий додаток для смартфонів «Моя податкова».