» » Проєкт «Дипломатія та міжнародне співробітництво» Conversation 4

Проєкт «Дипломатія та міжнародне співробітництво» Conversation 4

Дата: 16-10-2023, 14:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах проєкту «Дипломатія та міжнародне співробітництво» відбудеться зустріч студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» із Надзвичайним і Повноважним Послом України, кандидатом економічних наук Володимиром Хоманцем.

Під час зустрічі учасники розглянуть організаційно-правові засади функціонування системи дипломатичної служби України, роль Міністерства закордонних справ України та закордонних дипломатичних установ у формуванні зовнішньої політики держави, особливості роботи сучасної української дипломатії в умовах сучасних викликів і загроз.

Також присутні дізнаються про структуру дипломатичної служби України, методи і засоби комунікації з іноземними партнерами, ознайомляться із основними тенденціями розвитку сучасної світової політики та важливими досягненнями української дипломатії воєнного часу.

Посол Володимир Хоманець поділиться своїм багаторічним досвідом проходження дипломатичної служби, мистецтвом двосторонньої та багатосторонньої дипломатії щодо будівництва міцних мостів дружби і партнерства між народами.  На прикладі Тунісу він розповість про стратегію України в Африці та механізми української дипломатичної експансії, як важливої складової наближення перемоги.

Проєкт «Дипломатія та міжнародне співробітництво» реалізовується у межах діяльності навчальної лабораторії «Міжнародна студія сталого розвитку» кафедри міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету.