«Незламний дух воїнів ЗСУ»

Дата: 18-10-2023, 12:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З метою  поглиблення знань студентської молоді про трагічне сьогодення нашої країни, виховання почуття гідності, честі та патріотизму до рідної країни, вшанування пам'яті загиблих захисників України проведено годину спілкування «Незламний дух воїнів ЗСУ» для першокурсників  юридичного факультету.

Модераторами виступили завідувач читального залу для студентів Ірина Любезна та  наставник академічної гр. ПДЕБ-11 Ольга Ронська

Не із сторінок страшних літописів, не з легенд та переказів увірвалось у наше життя це моторошне та жахливе слово війна. Скільки воно забрало життів молодих та дорослих, рідних нам людей, скільки людей залишилось без домівок, скільки дітей залишились сиротами, скільки людей вимушені покидати рідну землю та подаватись у невідомість.

Передусім мужність і відданість українських військових, чоловіків та жінок в одностроях, дозволили їм чинити опір російським силам, які вторглися у нашу країну. Ця мужність і самовідданість української армії вразила та надихнула весь світ. Ми віддаємо шану мужності Збройних Сил України.

Страшні події сучасності закарбовуються у нашій пам’яті, адже це нескінченна книга, у якій записується все життя людини та країни.

Українське протистояння має глибоке історичне коріння. Історія відносин українського і російського народів – це літопис воєн, визвольних повстань українців і послідовної політики русифікації та асиміляції українців.

Ірина Любезна ознайомила присутніх із книжковою виставкою найновіших  надходжень, присвячених воєнній тематиці. Матеріали, представлені на виставці, розповідають про створення Збройних Сил України, про визначних військових нашого часу і виклики, які стоять перед нашим військом. Окремої уваги заслуговує ветеранська проза, яка є новим напрямом в українській літературі, що активно розвивається. Це правда про війну та можливість поглянути на своє життя під іншим кутом.

Також говорили про незламний дух воїнів ЗСУ.  Слово захисник  звучить гордо, і боронити Вітчизну – обов’язок кожного із нас. Зараз, як ніколи, наша армія потребує допомоги від нас,  не тільки матеріальної, а й моральної. Воїни мають бути впевненими, що їх не забувають, підтримують і чекають на повернення додому.

Закінчився захід хвилиною мовчання.

Наша молодь пишається Збройними Силами України і вірять в них!