» » Відкрита лекція «Трансформація класичних підходів у сільському господарстві. Платформа Climate Field View»

Відкрита лекція «Трансформація класичних підходів у сільському господарстві. Платформа Climate Field View»

Дата: 20-10-2023, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Для студентів, які навчаються за спеціальністю 201 «Агрономія», навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету відбулася відкрита лекція «Трансформація класичних підходів у сільському господарстві. Платформа Climate Field View».

 Під час зустрічі учасники обговорювали  важливі аспекти інтенсифікації агровиробництва, практичного застосування цифрових інструментів для підвищення ефективності господарства, систем точного землеробства та принцип роботи FieldView.

Лектор, digital farming specialist Роман Бица розповів про ефективність застосування цієї платформи, а саме, що є можливість побачити приховані аспекти функціонування агрофітоценозів, динамічні показники формування густоти посівів, швидкість сівалки, відхилення від планової густоти, рельєф, які помилки були допущені та ін. Такі дані можна зафіксувати з будь якої с/г техніки, що дає можливість отримати візуалізацію посівів, оцінити якість обприскування, внесення добрив та інших операцій технологічного процесу.

Захід пройшов у режимі діалогу та обговорення. Активні студенти отримали цінні подарунки і відзнаки від компанії FieldView. Україна.