До Міжнародного дня ООН

Дата: 24-10-2023, 17:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Інформаційна година до Міжнародного дня ООН «ООН як провідна глобальна міждержавна організація» для студентів гр. КІт-12 та ПТт-12 ВСП «Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій ЗУНУ».

Модератори: завідувач читального залу для студентів Ірина Любезна та  кандидат історичних наук Галина Дурдас.

Мета заходу - інформування студентів про День ООН, його зміст і значення, формування активної життєвої позиції та розуміння того, що майбутнє світу залежить від справ і думок людини.

День ООН відзначається у всьому світі для підвищення обізнаності про роботу, цілі та досягнення організації, особливо в миротворчих та гуманітарних місіях, охороні навколишнього середовища, захисті прав людини та охороні здоров’я.

ООН – універсальна міжнародна організація, діяльність якої спрямована на забезпечення міжнародних безпеки і миру; вона організовує співпрацю і підтримує розвиток приязних відносин між державами.

 Розповіла в про історію виникнення Дня ООН, і про те, чому його було започатковано, а саме з метою позбавлення прийдешніх поколінь від нещасть війни, утвердження віри в основні права людини, у гідність і цінність людської особистості, у рівноправність чоловіків і жінок, у рівність прав більших та малих націй, підтримання миру, розвитку прав людини і верховенства права. Акцентувала на сучасних аспектах роботи ООН.

Також ознайомлено присутніх із 17 цілями сталого розвитку, які є універсальним набором цілей, завдань, показників, які держави-члени ООН будуть використовувати для формування свого плану дій та політичного курсу до 2030 року. Адже саме Цілі сталого розвитку надають загальний план і порядок денний для вирішення нагальних проблем, що стоять перед світом. Вони пов’язані між собою та охоплюють три виміри сталого розвитку: економічний, соціальний та екологічний.

Студентами підготовлено виступи щодо історичних подій створення, розвитку та сучасних аспектів роботи ООН. Обговорили роль ООН в Україні і світі, її цілі сталого розвитку

Після нападу Росії на Україну 24 лютого Організація Об’єднаних Націй розгорнула масштабну діяльність з надання допомоги тим, хто був вимушено переміщений або постраждав від війни будь-яким іншим чином. 

На завершення інформаційної години студенти наголосили, що на сьогоднішній день Організація Об’єднаних Націй  залишається єдиним місцем на Землі, де всі країни світу можуть збиратися разом, обговорювати спільні проблеми та знаходити спільні рішення, які принесуть користь всьому людству.