» » Відтворюймо майбутнє зеленої енергетики разом!

Відтворюймо майбутнє зеленої енергетики разом!

Дата: 24-10-2023, 17:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Саме під цим гаслом у період з 17 по 19 жовтня цього року в м. Київ проходила XV Міжнародна спеціалізована виставка ECOENERGY EXPO – 2023 – результат ребредингу виставок «Енергоефективність. Відновлювана енергетика» та «Екологія підприємства».

У 2023 році на базі Міжнародного виставкового центру вона вперше проходила в одному кластері зі спеціалізованими виставками «Енергетика в промисловості» та «ELECTRO INSTALL».

До того ж, організаторам виставки вдалося сумістити її з офіційним відкриттям XIX Міжнародного енергетичного бізнес-форуму «5Е» (Енергетика. Електротехніка. Енергоефективність. Екологія. Енергоресурси) – головне місце зустрічі професіоналів енергетичного, електротехнічного, гірничодобувного і нафтогазового ринків.

У роботі форуму взяли участь представники високого рівня: посли іноземних держав, урядовці, керівництво РНБО України, Міненерго, НКРЕКП, Держенергоефективність, топ-менеджери генеруючих, мережевих компаній, очільники промислових підприємств та громадських об’єднань, інші почесні гості.

Учасниками вказаних заходів стали також представники кафедри бізнес-аналітики та інноваційного інжинірингу ННІІПІ ЗУНУ доценти О.П.  Завитій та М.А. Горлачук.

На сьогодні Форум «5Е» є найбільш авторитетним виставковим заходом у сфері енергетики в Україні. Саме ця подія, яка за форматом проведення не має аналогів в Україні, формує цілісну картину сьогодення і майбутнього вітчизняної енергетики.

Виставки презентують високотехнологічну продукцію для усіх ланок енергетичного ланцюга: від видобутку, генерації, передачі, розподілення до споживання енергоресурсів.

Ділові заходи консолідують зусилля бізнесу і влади навколо найбільш актуальних питань функціонування галузей ПЕК.

Унікальне поєднання галузевих виставок зібрало під єдиним дахом представників енергетичної, електротехнічної гірничодобувної, нафтогазової галузей, провідних виробників продукції, профільних фахівців промислового та інших секторів економіки.

Цього року на майданчику МВЦ на площі 10 000 кв.м. новітні розробки представили понад 180 компаній із 15 країн світу. Продукція, що була презентована, наочно відображає стрімку еволюцію технологій, які є запорукою енергетичної безпеки та економічного розвитку держави.

У рамках ділової програми Міжнародного енергетичного бізнес-форуму «5Е» було проведено різні змістовні заходи. Це, зокрема, VІІ Міжнародний конгрес інженерів-енергетиків, засідання якого присвячено темі «Енергетична безпека України».

У ході зустрічей представників ЗУНУ з учасниками виставок та бізнес-форуму було досягнуто цілий ряд домовленостей – від підписання меморандуму щодо багатосторонньої співпраці з міжнародними енергетичними організаціями, компаніями, структурами, аж до відкриття фірмової експерементально-дослідницької лабораторії для студентів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».